Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Απάντηση στην ενορχηστρωμένη πρόκληση

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.- Απάντηση στις προκλήσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας έδωσε χτες ο Κιμ Ριονγκ Σονγκ, επικεφαλής ομάδας απεσταλμένων της ΛΔ Κορέας, που βρίσκονται στη Σεούλ για σειρά επαφών με Νοτιοκορεάτες υπουργούς με θέμα τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Σονγκ έκανε σαφές ότι «η βασική θέση μας είναι ότι θέλουμε να επιλύσουμε το θέμα ειρηνικά, αλλά αν εξωτερικές δυνάμεις αδιαφορήσουν για τη θέση μας και προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν βία θα τους αντιμετωπίσουμε με θάρρος». Ο Σονγκ, αναφερόμενος στις ΗΠΑ (χωρίς, ωστόσο, να τις κατονομάσει), πρόσθεσε: «Δε θα υποκύψουμε στις ξένες πιέσεις και είμαστε έτοιμοι να αντεπιτεθούμε. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, αλλά και για πόλεμο». Από την πλευρά του, ο Γεόνγκ Σε-χγιούν, Νοτιοκορεάτης υπουργός για την Ενοποίηση, επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας του για διεθνοποίηση του θέματος.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν χτες στο Μπρίσμπεν της Αυστραλίας οι συζητήσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και 8 ευρωπαϊκών χωρών για το πώς θα παρεμποδιστούν «πιο αποτελεσματικά» οι μετακινήσεις πλοίων και αεροπλάνων της ΛΔ Κορέας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ