Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΙΡΑΚ
Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας

«Ολα τα κτίριά μας, τα έγγραφά μας και οι επικοινωνίες μας έχουν καταστραφεί σαν αποτέλεσμα του πολέμου. Θα συνεχίσουμε τώρα τις δραστηριότητές μας, αρχίζοντας από το μηδέν! Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας.

GFTU BAGHDAD IRAQ»

Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε χτες - για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου και της αμερικανικής κατοχής στο Ιράκ - προς τον έξω κόσμο. Σε 34 λέξεις η μοναδική τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο Ιράκ, η Γενική Συνομοσπονδία των Εργατών του Ιράκ, με περίπου 3 εκατομμύρια μέλη, περιγράφει από τα βάθη της παρανομίας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα της υπό κατοχή χώρας.

Τρεις μήνες τώρα, τόσο τα στελέχη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, της οποίας η GFTU είναι ιδρυτικό μέλος, όσο και του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της, προσπαθούσαν να αποκτήσουν «διά ζώσης» επαφή με την ηγεσία των Ιρακινών εργατών. Αυτό έγινε κατορθωτό τελικά το ξημέρωμα της χτεσινής μέρας. Από το Ιράκ ο Κ.Α. XAMZA μίλησε τηλεφωνικά με τον Γ. Μαυρίκο από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ. Πέρα από τη χαρά που γέννησε η ίδια η επικοινωνία - σημάδι ζωής, οι εικόνες - ειδήσεις που μετέφερε ο Ιρακινός συνάδελφος, οξύνουν το συναγερμό ανάμεσα στις ταξικές δυνάμεις: Βασικά στελέχη της Ιρακινής Συνομοσπονδίας σκοτώθηκαν! Ζει ο πρόεδρός της Jamil Al Joboory και σειρά άλλων στελεχών. Κάθε προσπάθεια που έγινε για επικοινωνία με τον έξω κόσμο μπλοκαρίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως μια σειρά λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σφραγίζονταν λίγο μετά την ενεργοποίησή τους. Η GFTU ανασυντάσσει τις δυνάμεις της για να συνεχίσει τη δράση της, αρχίζοντας κυριολεκτικά από το μηδέν. Από χτες το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Ιρακινής Συνομοσπονδίας έχει τελικά στη διάθεσή του μια ηλεκτρονική διεύθυνση. Ο συνάδελφος Xamza ζήτησε να κοινοποιηθεί σε όλες τις οργανώσεις - μέλη της ΠΣΟ.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για επικοινωνία με την GFTU είναι: hamza-gftu@hotmail.com.

Επίσης από τη διεύθυνση αυτή στάλθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουλίου και στο Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ, με τίτλο «Αλληλεγγύη» το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί φίλοι,

Αυτή είναι η πρώτη μας επαφή μετά τον πόλεμο, από τη Γενική Ομοσπονδία Εργατών του Ιράκ. Σαν αποτέλεσμα του πολέμου όλα μας τα κτίρια, τα έγγραφά μας και οι επικοινωνίες μας έχουν καταστραφεί ή κλαπεί. Θα συνεχίσουμε τώρα τις δραστηριότητές μας, αρχίζοντας από το μηδέν. Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας. Θα ήθελα να σας απευθύνω τους χαιρετισμούς των εργατών μας και του Jamil Al Joboody (προέδρου της GFTU). Ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσετε το νέο e-mail μας σε όλες τις οργανώσεις που είναι μέλη σας.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μας

Κ. Α. Xamza

Γενικός γραμματέας, διεθνής γραμματέας

GFTU BAGHDAD IRAQ».

Από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ στάλθηκε στην GFTU το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με μεγάλη και αληθινή χαρά πήραμε την επιστολή σας. Περιμέναμε νέα σας και είχαμε ενδιαφέρον και για την ίδια τη ζωή σας!

Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό των εργαζομένων του Ιράκ, στο πλευρό του λαού του Ιράκ, που αντιστέκεται στους κατακτητές και στους βάρβαρους επιδρομείς. Γνωρίζουμε ότι ο λαός σας, με την ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετηρίδων, θα απελευθερώσει τη χώρα από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους.

Είμαστε έτοιμοι, με βάση τις δυνατότητές μας, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία της Συνδικαλιστικής σας Οργάνωσης. Είμαστε μαζί σας. Σας νιώθουμε αδέλφια σε αγώνα κοινό!

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Μαυρίκος

Συντονιστής Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ

Σημείωση: Μόλις λάβαμε το μήνυμά σας το μεταφράσαμε στη γλώσσα μας, το μοιράσαμε σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης ενημερώσαμε όλα τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ελλάδας και θα λάβετε μηνύματά τους σύντομα».

Τέλος, με δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο Γ. Μαυρίκος εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ σημειώνει:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που επικοινωνήσαμε σήμερα (σ.σ. χτες)τα ξημερώματα με τη νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας των εργατών του Ιράκ που βρίσκεται υπό διωγμό, στην παρανομία.

Θα σταθούμε ενεργητικά στο πλευρό αυτών των αγωνιστών με κάθε τρόπο. Η αμερικανική κατοχική εξουσία που επιχειρεί να τοποθετήσει εγκάθετους στην ηγεσία των συνδικάτων θα αποτύχει.

Καλούμε όλα τα ταξικά συνδικάτα να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης στην ηλεκτρονική ταχυδρομική διεύθυνση που λειτουργεί το τελευταίο 24ωρο και τα ίδια μηνύματα να τα κοινοποιούν στο ΠΑΜΕ.

Οπως η εργατική τάξη της Ελλάδας δε θα αφήσει μόνη της την Κούβα, έτσι όχι μόνο δε θα εγκαταλείψει τους Ιρακινούς, αλλά από το υστέρημά της θα τους στηρίξει.

Γιατί η νίκη τους θα είναι νίκη όλων μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα αλληλεγγύης (2003-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ