Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το «νέο ξεκίνημα» του ΠΑΣΟΚ

Τρέμετε, λοιπόν, καταραμένες «δυνάμεις του κακού», πείνα, ανεργία, ακρίβεια και λοιπές «πληγές του Φαραώ», που ταλαιπωρείτε την κοινωνία μας και δεν αφήνετε τη σοσιαλιστική μας κυβέρνηση να ολοκληρώσει το ιστορικό της έργο. Το τέλος σας είναι πλέον αναπόφευκτο! Ο τρομερός αρχιστράτηγός μας, ο επονομαζόμενος και «Ναπολέων» ή «Κινέζος, ή και «χάλιας» (τελευταίως), φόρεσε την πανοπλία του και αρχίζει τη μεγάλη μάχη εναντίον σας. Με τη νέα, σοφή διάταξη των στρατευμάτων του, το αποτέλεσμα της τελικής εφόδου «προς τα ύψη του σοσιαλισμού», είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Κατ' αρχήν, η τοποθέτηση του ...ογκόλιθου της Επανάστασης, στρατηγού Μπίστη, στο «αριστερόν κέρας» της παρατάξεως, και του ακλόνητου υπερασπιστή των εθνικών οραμάτων, στρατηγού Κοντογιαννόπουλου, στο δεξιόν, θα δώσει φτερά στο στράτευμα, και θα ενισχύσει αφάνταστα το όλον προφίλ του «νέου ΠΑΣΟΚ», αλλά και τη δυναμική της επιχείρησης.

Μπορεί, βέβαια, να θυσιάσαμε την ακριβή μας «Ιφιγένεια» στο βωμό της ελληνο-αμερικανικής φιλίας, αλλά ρίξαμε στη μάχη νέες και πιο «φρέσκες» δυνάμεις, που θα καλύψουν το κενό. Θα στερηθούμε, επίσης, τις πολύτιμες υπηρεσίες της ...χαρισματικής κυρίας Ελενίτσας Κούρκουλα, στον τομέα της διαπαιδαγώγησης των Ελληνοπαίδων, αλλά ρίχνουμε στον αγώνα - στον ευαίσθητο τομέα των ζαρζαβατικών - τον μαχητικό στρατηγό Κίμωνα (όχι εκείνον της αρχαίας Αθήνας, αλλά τον νεότερο και δυναμικότερο εκείνου), τον σύντροφο Κουλούρη, ο οποίος θα κατεβεί, λέει, αυτοπροσώπως στο πεδίο της μάχης, και θα κάνει τις ντομάτες και τα σέσκουλα να τρέμουν από το φόβο τους, εκεί στους πάγκους των λαϊκών αγορών. Το δήλωσε - και ο λόγος του Κίμωνα είναι συμβόλαιο - ότι θα κατεβάσει τον επάρατο τιμάριθμο στο μηδέν, αν όχι και παρακάτω(!!!).

Αλλά, για να σοβαρευτούμε, αυτή η απελπισμένη προσπάθεια του κυρίου Σημίτη, να ζωντανέψει το «τυμπανιαίο πτώμα» του ΠΑΣΟΚ, και να του δώσει νέες προοπτικές νίκης στις επερχόμενες εκλογές, θα πέσει στο κενό. Δεν μπορείς αιωνίως να ξεγελάς, να εξαπατάς και να εκβιάζεις έναν ολόκληρο λαό, με καθρεφτάκια και πολύχρωμες χάντρες, και να του παίρνεις το χρυσάφι του, σαν τους παλιούς θαλασσοπόρους αποικιοκράτες. Στο τέλος, θα σε ζεματίσουν, χύνοντας μέσα στο στόμα σου μια κουτάλα καυτό χρυσάφι, για να χορτάσεις.

Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι, εκτός από τους λίγους, «βαμμένους πρασινοφρουρούς» του ΠΑΣΟΚ, κανένας από τα εκατομμύρια των Ελλήνων ψηφοφόρων δεν πιστεύει πια στα κούφια λόγια περί «αλλαγής» και σοσιαλισμού, που επαγγέλλονται, εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια, οι τυχάρπαστοι σαλτιμπάγκοι του «μεγάλου» «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Το θέμα είναι, πότε αυτά τα εξαπατημένα και προδομένα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ (που περιμένει τη σειρά της, για να παραλάβει την «κουτάλα»), θα ακούσουν την τίμια και καθαρή φωνή του ΚουΚουΕ, να τους «γυρίσουν την πλάτη» και να συγκροτήσουμε όλοι μαζί ένα πλατύ και ελπιδοφόρο Λαϊκό Μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης, στην άθλια και ανίερη επίθεση που δέχεται ετούτος ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός. Από εμάς εξαρτάται. Και οι επικείμενες εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ