Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο χρόνος των εκλογών

Γρηγοριάδης Κώστας

Σχετικά με την ημερομηνία των επόμενων εκλογών απαντά ο Γ. Φλωρίδης, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, στα χτεσινά «Νέα»: «Εκλογές τον Μάιο του 2004, διότι αυτό επιβάλλουν οι συνταγματικές επιταγές, αλλά κυρίως αυτό είναι αναγκαίο για την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας σε μια τετραετία».

Και η περίπτωση αιφνιδιασμού; «Εγώ θα προτιμήσω να παραμείνω στην απόφαση του Πρωθυπουργού, αλλά και όλων μας, ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Βέβαια, δεν αρνούμαι ότι στην πρόσφατη πολιτική ιστορία τα πράγματα έχουν εξελιχθεί διαφορετικά. Αρα θα ήταν αντιστόρητο να αποκλειστεί οτιδήποτε».

Με άλλα λόγια, οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή και τα όσα λέει ο κ. Φλωρίδης - και όχι μόνον αυτός - περί συνταγματικών επιταγών και ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, είναι... έπεα πτερόεντα. Η χρονική στιγμή της διενέργειάς τους εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από το πότε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα θεωρήσει πως είναι οι πλέον ευνοϊκές και κατάλληλες συνθήκες για την κυβέρνηση. Αυτή είναι η αλήθεια. Ολα τ' άλλα είναι απλά και μόνο λόγια του αέρα, για όσους αφελείς έχουν απομείνει σ' αυτή τη χώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ