Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μεταξύ εκλογικού νόμου και... ζαρζαβατικών

Το θέμα της ακρίβειας και του πληθωρισμού θα είναι το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης στο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη και τη συμμετοχή των Τσοχατζόπουλου, Κουλούρη, Χρυσοχοΐδη. Η συνεδρίαση είναι η πρώτη εφαρμογή του λεγόμενου διευθυντηρίου, όπου ο πρωθυπουργός και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θα εξετάζουν θέματα με την παρουσία των εκάστοτε υπουργών.

Την Πέμπτη, δε, ο Κ. Σημίτης θα έχει συνάντηση με τον Κ. Σκανδαλίδη και αργότερα μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής (επίσης θα συμμετέχουν οι Μ. Χρυσοχοΐδης, Απ. Κακλαμάνης και Ε. Βενιζέλος) θα γίνουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον εκλογικό νόμο.

Δικομματικό «καυγαδάκι»...

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, ο Χρ. Πρωτόπαππας είπε χτες ότι με τις «διαπιστώσεις» του επίτιμου προέδρου της ΝΔ «καλλιεργείται κλίμα ανωμαλίας και αστάθειας». Σχολιάζοντας δε τη θέση Μητσοτάκη περί παραίτησης του Κ. Στεφανόπουλου ώστε να προκηρυχτούν εκλογές, ο υπουργός Τύπου άφησε υπονοούμενα για το ρόλο του Κ. Μητσοτάκη στα... Ιουλιανά του '65, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2004.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφέρθηκε εναντίον του Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «προσπαθεί δυστυχώς συνειδητά να υπονομεύσει το θετικό κλίμα το οποίο τον τελευταίο καιρό διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία». Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο, υποστήριξε ότι η άρνηση της ΝΔ οφείλεται στο φόβο της εκλογικής ήττας, για να προσθέσει ότι «είμαστε έτοιμοι να κουβεντιάσουμε και να βρούμε τρόπους ώστε οι όποιες αλλαγές να ισχύσουν από το 2008».

Τέλος, κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να πράξει ανάλογα με τον Κ. Σημίτη και να δώσει εντολή για έλεγχο των κωδικών των βουλευτών της ΝΔ στο Χρηματιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ