Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Διάλογος σε κάθε ευκαιρία...

Μακρά - ανεπίσημη - συνάντηση χτες στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Παπανδρέου-Γκιούλ

Επί μακρόν και για όλα τα θέματα συζήτησαν χτες κατά την ανεπίσημη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Μετά τη συνάντηση ο Ελληνας υπουργός δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Τουρκία, μεταρρυθμίσεις που δεν επιβάλλονται μόνον από την ανάγκη σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά έχουν υιοθετηθεί από την τουρκική κοινωνία και την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του τις εξελίξεις στην Κύπρο, θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις εξελίξεις στο Ιράκ.

Νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο «Μπιλγκί» αναφέρθηκε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων τα τρία τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην εμπειρία της συνεργασίας του με τον Ισμαήλ Τζεμ. Πρόσθεσε επίσης την ανάγκη να αλλάξει η θέση του στρατού στο πολιτειακό σύστημα, ανάγκη που έχει συνειδητοποιήσει η τουρκική κοινωνία αλλά και η τουρκική κυβέρνηση. Ο Ελληνας υπουργός εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί μια καινούρια πολιτική προς την Τουρκία. Μια πολιτική που ενθαρρύνει τη σύγκλιση με την ΕΕ. Ο Γ. Παπανδρέου απαρίθμησε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και απάντησε σε ερωτήσεις φοιτητών που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του πανεπιστημίου «Μπιλγκί», το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ιστορία και το οποίο παρακολουθούν Τούρκοι και Ελληνες φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ