Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η συνέλευση καθαίρεσε τον πρόεδρο

Ο πρόεδρος του Συλλόγου συμπαρατάχτηκε με τα πολυκαταστήματα για απελευθέρωση του ωραρίου

Την καθαίρεση του Δ. Μπαράτσα, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, διαγράφοντάς τον από μέλος του Συλλόγου, αποφάσισε η έκτακτη επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, εξαιτίας των αντικαταστατικών και αντισυνδικαλιστικών ενεργειών του. Ομόφωνα η ΓΣ κατήγγειλε την επιχειρούμενη πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου από την κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρήσεις και τους υποστηρικτές τους και επαναβεβαίωσε τη θέση της: η λειτουργία της αγοράς το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου να είναι πενθήμερη. Τα παραπάνω επισήμανε η «Αγωνιστική Συσπείρωση - Συνεργασία Εμπόρων» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Γιάννενα χτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Μπαράτσας αποβλήθηκε από το Σύλλογο γιατί αγνόησε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για ενιαίο ωράριο (πενθήμερο) σε όλα τα καταστήματα το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου. Σε συμπαιγνία με το νομάρχη Ιωαννίνων και τους εκπροσώπους μεγαλοεπιχειρηματιών, ο πρώην πρόεδρος έστειλε στη ΝΑ Ιωαννίνων προσωπικό έγγραφο με την υπογραφή του και σφραγίδα του Συλλόγου που εξαιρούσε τα πολυκαταστήματα από το καλοκαιρινό πενθήμερο! Με απόφασή της, πλέον, η ΓΣ καλεί τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην επιτρέψουν την παραβίαση του 5ήμερου από τις λίγες μεγαλοεπιχειρήσεις της περιοχής.

Τέλος, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» υπογράμμισε την πρωτόγνωρη συμμετοχή των εμπόρων στα δρώμενα του Συλλόγου, καθώς και τα θετικά μηνύματα και αποτελέσματά της. Κάλεσε τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους συσπειρωμένοι να απαιτήσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν, να βάλουν πλάτη με στόχο τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ