Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΠΕ - «ΠΕΤΡΟΛΑ»
Καθορίστηκε η σχέση ανταλλαγής μετοχών

Σε 1,853066 προς μία (1) καθορίστηκε η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της «ΠΕΤΡΟΛΑ» (συμφερόντων Λάτση) προς τις νέες μετοχές των ΕΛΠΕ που θα εκδοθούν με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Οπως έχουμε επισημάνει, επανειλημμένα, η κυβερνητική απόφαση συγχώνευσης των ΕΛΠΕ και της «ΠΕΤΡΟΛΑ», με την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, υπηρετεί τα μέγιστα τα συμφέροντα του ομίλου Λάτση.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των ΕΛΠΕ και της «ΠΕΤΡΟΛΑ», «κάθε μέτοχος της απορροφούσας εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. θα ανταλλάσσει μία παλιά ονομαστική με ψήφο μετοχή ονομαστικής αξίας 1,80 ευρώ που κατέχει, με μία νέα ονομαστική με ψήφο μετοχή της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ κάθε μία που θα εκδοθεί μετά τη συγχώνευση».

Επίσης, «κάθε μέτοχος της απορροφούμενης εταιρίας ΠΕΤΡΟΛΑ θα ανταλλάσσει 1,853066 παλαιές ονομαστικές με ψήφο μετοχές της ΠΕΤΡΟΛΑ ονομαστικής αξίας 2,35 ευρώ που κατέχει, με μία νέα ονομαστική μετοχή της Ελληνικά Πετρέλαια ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ κάθε μία, που θα εκδοθούν μετά τη συγχώνευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ