Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΒ
Ολα για το μεγάλο κεφάλαιο

Την «εδώ και τώρα» δέσμευση της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές στις 9 του Απρίλη να ικανοποιήσει τις προκλητικές αξιώσεις τους, ζητούν με επίσημο υπόμνημά τους, που αποστέλλουν προς όλα τα κόμματα, οι βιομήχανοι της χώρας. Αν και και οι θέσεις του ΣΕΒ είναι γνωστές, εντούτοις, ως είθισται προεκλογικά τις επαναλαμβάνουν με μεγαλύτερη ένταση.

Στο όνομα των... «αναγκών της εποχής», ο ΣΕΒ απαιτεί μεταξύ άλλων: Μείωση των δημοσίων δαπανών και ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος προς όφελός τους, πολιτική «απασχόλησης» με μέτρα που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και «εκσυγχρονισμού» της αγοράς εργασίας, δημιουργία ανεξάρτητου Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης με τον ποσοτικό περιορισμό της και βελτίωση της αποδοτικότητάς της και βέβαια, πλήρη απελευθέρωση όλων των αγορών με την αποχώρηση του δημοσίου από την επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή την επέκταση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Περισσότερη όμως βαρύτητα, απαιτούν στη διάλυση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Τέλος, για την κοινωνική ασφάλιση, οι βιομήχανοι απαιτούν μια «θαρραλέα πολιτική απόφαση», προκειμένου να επιτύχουν την πλήρη κατεδάφισή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ