Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΒΕΕ
Συναινετική πλειοψηφία με ... αγωνιστικό ψήφισμα

Ενα σοβαρό τεκμήριο που καταδεικνύει το «χάσμα» μεταξύ του εκλογικού αποτελέσματος, του συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις μεθοδεύσεις και τις παρατυπίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΜΕΕ, αποτελεί το ψήφισμα του συνεδρίου, το οποίο παρά την υπονόμευση των πλειοψηφουσών παρατάξεων, κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, κάτω από το βάρος των δραματικών συνθηκών που δραστηριοποιούνται οι ΕΒΕ, αλλά και της αναγκαιότητας της δυναμικής που πρέπει να επιδείξει στο αμέσως επόμενο διάστημα ο κλάδος, το σύνολο των αντιπροσώπων εξέδωσε ψήφισμα που κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Συνεπώς, καταδεικνύεται ότι η διαμόρφωση των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι εν πολλοίς πλασματική, αφού αυτά διαμορφώθηκαν αποκλειστικά από τη νομιμοποίηση της συμμετοχής στο συνέδριο των αντιπροσώπων ορισμένων Ομοσπονδιών που δεν πληρούσαν τους όρους συμμετοχής.

Κωδικοποιημένα, το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, επικεντρώνεται στα εξής:

  • Προσέγγιση του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ με το αντίστοιχο των εργαζομένων και των αγροτών με στόχο την κοινή δράση για τα κοινά προβλήματα και την από κοινού αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή.
  • Διεκδίκηση μέτρων περιορισμού της ασύδοτης δράσης των πολυκαταστημάτων, του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, με στόχο την εξασφάλιση της εργασίας και του εισοδήματος των ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων.
  • Διεκδίκηση κλαδικών πολιτικών σε τομείς της οικονομίας που δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός μικρών επιχειρήσεων.
  • Διεκδίκηση συνεταιρισμών στο επίπεδο της προμήθειας πρώτων υλών, την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων με ευνοϊκό φορολογικό και χρηματοδοτικό καθεστώς.
  • Φορολογικό καθεστώς με βάση τα λογιστικά βιβλία και κατάργηση κάθε «αντικειμενικού» συστήματος. Προοδευτική κλιμάκωση των φορολογικών βαρών με αφορολόγητο όριο στα επίπεδα φτώχειας και κατάργηση των προνομίων του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Προστασία του δικαιώματος στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια με αποφασιστική συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Ανθρώπινες συντάξεις σύμφωνα με τις προτάσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων.
  • Φιλειρηνικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις με στόχο την αντίσταση στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή και την ενίσχυση της αλληλοκατανόησης και της ειρηνικής συνύπαρξης των Βαλκανικών λαών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ