Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΕ
Στα νύχια του οφειλέτη του

«Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι». Αυτή η λαϊκή παροιμία φαίνεται να ταιριάζει «γάντι» στο σκάνδαλο που εκκολάπτει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια κατάργησης του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕ, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης, έχει αναθέσει το έργο της διάλυσης - εκκαθάρισης του Οργανισμού, στην ETBA FINANCE, η οποία - με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων - φέρεται να χρωστάει στον ΟΑΕ το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στα στοιχεία που παραθέτουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕ, ο σημερινός πρόεδρος του ΟΑΕ, Αν. Τσουδερός, κατέχει παράλληλα και τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου της ΕΤΒΑ FINANCE. Στη σκανδαλώδη ανάθεση της εκκαθάρισης του ΟΑΕ στην προαναφερθείσα εταιρία - όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι - εμπλέκεται άμεσα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει την απόφαση ανάληψης της εκκαθάρισης του ΟΑΕ από την ΕΤΒΑ FINANCE.

Με βάση τις αναφορές των εργαζομένων, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προωθεί ως εκκαθαρίστρια του ΟΑΕ την ΕΤΒΑ FINANCE, το ΔΣ του ΟΑΕ έχει προχωρήσει στην άμεση λήψη δικαστικών μέτρων κατά της ΕΤΒΑ FINANCE για την είσπραξη του ποσού των 2,3 δισεκατομμυρίων δραχμών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ