Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
«Κατάφωρη απειλή» και «προβοκάτσια» η άσκηση του ΝΑΤΟ!

Από την 1 Μάρτη έχει καταγγείλει η Γιουγκοσλαβία στους διεθνείς οργανισμούς τη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο

Αν και η ελληνική κυβέρνηση ήταν απολύτως ενήμερη για τις διαμαρτυρίες της γιουγκοσλαβικής πλευράς, όσον αφορά τη ΝΑΤΟική άσκηση που διεξάγεται στο Κοσσυφοπέδιο, αν και η Γιουγκοσλαβία είχε ήδη από την 1 Μάρτη καταγγείλει προς τους διεθνείς οργανισμούς και μάλιστα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τη νέα ιμπεριαλιστική επιδρομή (σ. σ.: για «κατάφωρη απειλή εναντίον την εδαφικής της ακεραιότητας» και «προβοκατόρικη συμπεριφορά» του ΝΑΤΟ, μιλά η γιουγκοσλαβική πλευρά στο υπόμνημά της), η κυβέρνηση του κ. Σημίτη είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι τάχα η Γιουγκοσλαβία συμφωνεί με την άσκηση (!), αλλά και με τη διέλευση των δολοφόνων από το ελληνικό έδαφος!

Για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρη η διπλωματική απρέπεια της ελληνικής κυβέρνησης, παραθέτουμε αυτούσια τα όσα καταγγέλλει η Γιουγκοσλαβία για τη ΝΑΤΟική άσκηση «Δυναμική απάντηση 2000», στο υπόμνημά της, με θέμα την εφαρμογή της απόφασης 1244 του ΣΑ του ΟΗΕ. Υπόμνημα το οποίο υποβλήθηκε την 1η του μήνα στον ΓΓ του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και τη ΝΑΤΟική δύναμη «KFOR» που έχει εγκατασταθεί στο Κοσσυφοπέδιο:

«Πιθανές στρατιωτικές ασκήσεις από το ΝΑΤΟ και την "ΚΦΟΡ" στην Επαρχία (σ. σ.: Κοσσυφοπέδιο), οι οποίες σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ θα γίνουν το Μάρτιο, αντιπροσωπεύουν την πιο κατάφωρη απειλή για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και εντάσσονται στο πλαίσιο μηχανισμού της άμεσης υποστήριξης της αλβανικής αυτονομίας και τρομοκρατίας. Τέτοια προβοκατόρικη συμπεριφορά από μέρους της "ΚΦΟΡ" αντιπροσωπεύει παράγοντα σοβαρής αποσταθεροποίησης στην περιοχή και άμεσα απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη».

Αυτή είναι η αλήθεια για τη στάση της Γιουγκοσλαβίας, που με τόσο βάναυσο τρόπο παραποίησε η κυβέρνηση, για να... δικαιολογήσει το ραγιαδισμό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ