Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «παράσημα» του κ. Σημίτη

Το έδαφος της χώρας μας - κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και συνταγματικής νομιμότητας - έχει από το βράδυ του Σαββάτου μετατραπεί για μια ακόμα φορά σε «αλάνα» αποβίβασης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ. Μια νέα φουρνιά δολοφόνων έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα και πορεύεται στο Κοσσυφοπέδιο. Στο φύλλο πορείας των μισθοφόρων, υπάρχει η υπογραφή της κυβέρνησης του κ. Σημίτη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμπλέκει τη χώρα μας και στο δεύτερο γύρο του εγκλήματος. Του εγκλήματος, που, από πέρυσι, χωρίς σταματημό, συντελείται στο Κοσσυφοπέδιο. Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη βάφει και πάλι με αίμα τα χέρια της.

***

Αυτή την ώρα, πάνω από τα βόρεια σύνορά μας, διεξάγεται η ΝΑΤΟική άσκηση, με τον εύγλωττο τίτλο «Δυναμική απάντηση 2000». Στόχος των ΝΑΤΟικών είναι να σφίξουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από τη Σερβία. Στόχος τους είναι, αφού επικυρώσουν «δυναμικά» την ντε φάκτο αλλαγή των συνόρων, με την αποκοπή του Κοσσυφοπεδίου από τη Γιουγκοσλαβία, να προχωρήσουν σε νέα παιχνίδια αποσταθεροποίησης και διαμελισμού των Βαλκανίων.

***

Σε τούτες τις ώρες της κρίσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ...μαζεύει ψήφους. Κάνει ό,τι ακριβώς έκανε και κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Ψηφοθηρεί, εγκληματώντας και ψευδολογώντας. Σήμερα υποκρίνεται πως τις διευκολύνσεις προς το ΝΑΤΟ, τις παρέχει, επειδή της το ζήτησε η ίδια η Γιουγκοσλαβία! Αλλά και τότε, τον Ιούνη του '99, ενόψει των ευρωεκλογών, οι κυβερνώντες δεν υπολείπονταν σε θράσος. Μετά από 78 μέρες ανελέητου βομβαρδισμού του Βελιγραδίου, έβγαιναν στα προεκλογικά μπαλκόνια και έλεγαν ότι είχαν κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπερασπιστούν την «ειρήνη»! Πράγματι. Εκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους. Μιλούσαν, όμως, για το χέρι, για το χέρι τους, με το οποίο είχαν υπογράψει ΟΛΑ τα θανατηφόρα «λάθη» του ΝΑΤΟ... ΟΛΕΣ οι «έξυπνες» βόμβες που έπληξαν τα Βαλκάνια είχαν την υπογραφή του κ. Σημίτη. Γι' αυτό, άλλωστε, ο Κλίντον (στις 20/11/99), ο Μπερνς (στις 11/5/99), ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Στ. Τάλμποτ (στις 9/6/99), ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Γ. Κοέν (στις 13/7/99), όλοι αυτοί μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, εξέφρασαν και εκφράζουν την «ευγνωμοσύνη τους» (!!!) προς το ΠΑΣΟΚ, γιατί «χωρίς την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης τίποτα δε θα μπορούσε να γίνει στο Κοσσυφοπέδιο» (δηλώσεις Κοέν, Ιούλης '99)!!!

***

Σήμερα, οι «σύμμαχοι» του κ. Σημίτη έχουν κάθε λόγο να τον επαινέσουν, να τον παρασημοφορήσουν και πάλι. Είναι, άλλωστε, ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία, που δε δίστασε, ακόμα και μέσα σε προεκλογική περίοδο, να μετατρέψει την Ελλάδα σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ.


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ