Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ για να ορθώσουμε αντίσταση

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Γ. Ρούση

Είμαστε εδώ γιατί - όπως το λέει ο ποιητής και το μετέφερε χτες στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, καθηγητής Γ. Ρούσης - το ζήτημα έχει πια τεθεί: «'Η θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε, όπως αυτός ο δραπέτης, ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους». Απέναντι στο συντηρητισμό, είτε αυτός είναι μπλε, είτε πράσινος, είτε ροζ. «Στο συντηρητισμό που, όπως υπογράμμισε ο Γ. Ρούσης, αποδέχεται την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων σαν φυσική κατάσταση της ανθρωπότητας. Στο συντηρητισμό που σαν μόνη διέξοδο έχει τη διαχείριση της βαρβαρότητας κι όχι την ανατροπή της».

«Είμαστε εδώ, συνέχισε ο Γ. Ρούσης, γιατί απέναντι στη βαρβαρότητα του πολέμου που για δεύτερη φορά μέσα σ' ένα χρόνο χτυπά την πόρτα μας, απέναντι στη βαρβαρότητα της οικολογικής καταστροφής, της εκμετάλλευσης, της αποξένωσης του ανθρώπου από την ίδια του την ουσία, τη φύση του, απέναντι στο βασίλειο του χρήματος, αντιτάσσουμε μια διαφορετική κοινωνία, όπου ο ένας άνθρωπος δε θα είναι όπως μας θέλουν σήμερα: Λύκος στο συνάνθρωπό του». Μια κοινωνία που η κυβέρνηση θα είναι υπάλληλος του λαού κι όχι αφέντης του. Μια κοινωνία που δεν περιορίζει τη δημοκρατία στο να βγαίνουν οι άνθρωποι κάθε τέσσερα χρόνια από το καβούκι τους και μετά να ξαναμπαίνουν μέσα.

«Είμαστε εδώ - το είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ρούσης - γιατί δεν πάει άλλο με την πράσινη ή μπλε Δεξιά, της υποταγής και του ραγιαδισμού, της συμμετοχής στον πόλεμο, που είναι η έσχατη μορφή της βαρβαρότητας». Είμαστε εδώ - κατέληξε - γιατί δε δεχόμαστε να εμφανίζονται ως αριστεροί αυτοί που το μόνο που έχουν διατηρήσει, αν το είχαν ποτέ στο όνομά τους, είναι το Σ (σοσιαλιστικό) και τώρα έπρεπε να λέγονται «Πανελλήνιο Νεοφιλελεύθερο Κίνημα». Απέναντι σ' αυτούς λοιπόν, σε όσους στηρίζουν την πράσινη Δεξιά, Αμερικανούς, Δυτικοευρωπαίους, Μπούτεσμπανκ, Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, «είμαστε εδώ για να ορθώσουμε, με το ΚΚΕ, την πιο συνεπή μαζική δύναμη, αντίσταση που δεν κλείνει το μάτι στην αστική εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ