Παρασκευή 18 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Διαχρονικό μήνυμα αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της σημαντικής και νικηφόρας μάχης της Αμφιλοχίας που έδωσε ο ΕΛΑΣ στις 12.7.1944, καταλαμβάνοντας από τα ναζιστικά στρατεύματα την πόλη της Αμφιλοχίας.

Η νικηφόρα αυτή μάχη αποτελεί κατόρθωμα συλλογικό των ανταρτών, των στελεχών, των διοικήσεων του ΕΛΑΣ που πήρανε μέρος στις επιχειρήσεις, αλλά και των πολιτικών οργανώσεων του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, της ΕΑ και, σε πρώτη γραμμή, του εμψυχωτή, του νου και της συνείδησης του αγώνα, του ηρωικού ΚΚΕ, θα τονίσει στην ομιλία του ο αντιστασιακός Αριστείδης Θεοχάρης.

Ο ομιλητής, αφού στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της πολύνεκρης μα νικηφόρας μάχης, επισήμανε στη συνέχεια: Οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τη Βάρκιζα, πιστές στις συμφωνίες που υπέγραψαν με τους Αγγλοαμερικανούς και τους άλλους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές στάθηκαν δουλοπρεπείς και αντιλαϊκές στην υπηρεσία τους... Τώρα υπηρετούν τη νέα τάξη του ιμπεριαλισμού, ενώ στα πλαίσια του Ευρωστρατού, καινούρια βάρη περιμένουν τον ελληνικό λαό. Κι αυτό ενώ πληρώνει βαρύ τίμημα με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και από την κυβέρνηση Σημίτη με τη στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΝ στα πλαίσια της ευρωενωσιακής πολιτικής του Μάαστριχτ κλπ.

Αντίθετα, υπογράμμισε ο Αριστείδης Θεοχάρης, το ΚΚΕ παραμένει η συνεπής λαϊκή πρωτοπορία, ο μπροστάρης όλων των αγώνων για το καλό του λαού. Το κόμμα που ενέπνευσε τους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, συνεχίζει τον αγώνα, σήμερα, για τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης του λαού, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ