Παρασκευή 18 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχαιρέτησαν τον Παύλο Μαρατζίδη

Κηδεύτηκε χτες στα κοιμητήρια της Μαλακοπής στη Θεσσαλονίκη ο παλαίμαχος κομμουνιστής Παύλος Μαρατζίδης, που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 71 χρόνων. Στην κηδεία παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ, ο βουλευτής του Κόμματος Αγγελος Τζέκης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» Αγάπιος Σαχίνης, καθώς και πλήθος συντρόφων και φίλων του αξέχαστου κομμουνιστή.

Παρόντες και πολλοί παλιοί συνάδελφοι και συνδικαλιστές από το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο Παύλος ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, συνεπής και ανυποχώρητος μαχητής των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1998.

Παιδί πολυμελούς προσφυγικής οικογένειας, ο Παύλος Μαρατζίδης μεγάλωσε στις παράγκες της «κόκκινης Τούμπας», των αγώνων και της φτωχολογιάς. Από μικρός ξεκίνησε τον αγώνα για την επιβίωση, δουλεύοντας και σπουδάζοντας ταυτόχρονα, ενώ επί χούντας απολύθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργαζόταν, λόγω της αγωνιστικής του δράσης.

Μετά τη μεταπολίτευση μπαίνει στις γραμμές του Κόμματος και αναδεικνύεται σε συνδικαλιστικό του στέλεχος. Εκλεγόταν συνεχώς από το 1975 έως το 1998 που συνταξιοδοτήθηκε, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων και Υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε, επίσης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τον ύστατο αποχαιρετισμό, εκ μέρους του Κόμματος, απηύθυνε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος του ΝΓ Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια αγωνιστική δράση του Παύλου Μαρατζίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ