Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Χωρίς αντίκρισμα οι αμερικανικές «πιέσεις»

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.- Η κυβέρνηση της Συρίας αποποιήθηκε χθες της κατηγορίας που εκτόξευσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουόκερ Μπους περί «υπόθαλψης τρομοκρατών». Η εκπρόσωπος του συριακού ΥπΕξ, Μπουθάινα Σααμπάν, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν η Συρία να θεωρήσει τον παλαιστινιακό αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής ως τρομοκρατία». Η Σααμπάν αποκάλεσε τις δηλώσεις Μπους τμήμα «παλιών και νέων πιέσεων που ασκούνται, λόγω των ξεκάθαρων θέσεων που έχει η Συρία έναντι των γεγονότων στην περιφέρεια».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν αποσαφήνισε περί ποιων «τρομοκρατών» μιλά. Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Συρία για την υποστήριξή της στις οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ, ωστόσο η κυβέρνηση Μπους παραδέχεται ότι η συριακή πλευρά τής παρείχε πολύτιμες πληροφορίες για την αλ Κάιντα. «Οι Αμερικανοί ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η στάση της Συρίας, όσον αφορά στην τρομοκρατία», δήλωσε η Σααμπάν.

Ωστόσο, πληροφορίες του Middle East News Line κάνουν λόγο για «εξέταση της πιθανότητας» από πλευράς του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ ο Σαντάμ Χουσεΐν να βρίσκεται και να δρα από τη Συρία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ