Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Γύρω Από Τον Κόσμο

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.- Τουλάχιστον 40 πρώην αξιωματικοί του Στρατού της Αργεντινής συνελήφθησαν και θα εκδοθούν στην Ισπανία, όπου θα δικαστούν για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την υπογραφή σχετικού διατάγματος από τον Πρόεδρο Νέστορ Κίρσνερ. Ανάμεσά τους, ο Αλφρέδο Αστις, αξιωματικός του Ναυτικού, που γίνει γνωστός τα χρόνια της δικτατορίας ως «ξανθός άγγελος του θανάτου», ο Χόρχε Βιντέλα, εκ των ηγετών της δικτατορίας, κι ο Εμίλιο Μασέρα, διοικητής της Ναυτικής Σχολής Μηχανικών, όπου συγκεντρώνονταν και βασανίζονταν αντιφρονούντες.

ΡΩΜΗ.- Η Δημοκρατική Ενωση Κέντρου, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, απειλεί με αποχώρηση για άλλη μια υπόθεση διαφθοράς, που αφορά στον όμιλο επιχειρήσεων του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εκτός από τη ΔΕΚ, και η Εθνική Συμμαχία απαίτησε επίσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με ύποπτες συναλλαγές της εταιρίας Mediaset του Μπερλουσκόνι με αμερικανική εταιρία τη δεκαετία του '90.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Δεν κόστισε ζωές η έκρηξη παγιδευμένου οχήματος την Κυριακή στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου στην πόλη Σανταντέρ (βόρεια Ισπανία). Η Αστυνομία απέδωσε την επίθεση στη βασκική οργάνωση ΕΤΑ.

ΝΤΕΝΠΑΣΑΡ.- Την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του 33χρονου Ιμάμ Σαμούντρα, φερόμενου ως συντονιστή της επίθεσης στο Μπαλί που προκάλεσε το θάνατο 202 ανθρώπων τον Οκτώβρη του 2002, ζήτησε Ινδονήσιος εισαγγελέας.

ΛΟΥΖΑΚΑ.- Τουλάχιστον 23 επιβάτες πλοίου, που κόπηκε στα δύο και καταβυθίστηκε εν μέσω θύελλας στα νερά της λίμνης Ταγκανίκα στη Ζάμπια, πνίγηκαν, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Μόνον ένας επιβάτης μπόρεσε να φθάσει σε όχθη της λίμνης.

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.- Ο Καμποτζιανός πρωθυπουργός Χουν Σεν και το Λαϊκό Κόμμα (CPP) οδεύουν προς νίκη με απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής στην Καμπότζη. Κατά τα πρώτα αποτελέσματα, το CPP καταλαμβάνει 73 από τις 123 έδρες στη Βουλή. Επίσημα αποτελέσματα αναμένονται την 8η Αυγούστου.

ΜΟΣΧΑ.- Ενας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός των εκρήξεων από φωτιά που ξέσπασε σε όρχο αρμάτων μάχης Τ-80 των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις υπουργείο Αμυνας.

ΡΙΑΝΤ.- Εξι ισλαμιστές και δύο αστυνομικοί αλληλοεξοντώθηκαν χθες σε μάχη κατά την επιχείρηση σύλληψης «καταζητούμενων ισλαμιστών» στην περιοχή Κάσιμ, βόρεια της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας. Οι αρχές του κράτους (που κτίστηκε βάσει των αρχών του ουαχαμπιτισμού) φέρονται να επιχειρούν να ελέγξουν ακραιφνείς αντικαθεστωτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ