Παρασκευή 1 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ
Τέσσερα χρόνια στους καταυλισμούς

Για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι του Μενιδίου ενημερώθηκε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συνάντησή της με εκπροσώπους τους από τον καταυλισμό «Αξιον Εστί». «Εχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια από το σεισμό και ακόμη δεν υπάρχει καμιά θωράκιση στην περιοχή. Και σαν να μην έφταναν αυτά, δεν έχουν ακόμη δοθεί τα απαραίτητα χρήματα στους ιδιοκτήτες για την επισκευή των κτιρίων», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Σιόλη. Ετσι, συνέχισε, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες για να χτίσουν ξανά τα σπίτια τους, αναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια από τρεις ή και τέσσερις Τράπεζες. «Το αποτέλεσμα θα είναι να τους κατασχέσουν τα σπίτια, αφού τα έχουν υποθηκεύσει». Η κυβέρνηση, αξίζει να σημειώσουμε, έχει δώσει χρήματα που καλύπτουν περίπου το 60% του κόστους ανακατασκευής και επισκευής των κτιρίων. Τελικά, μόνο στα μισά από τα 8.000 κτίρια που ήταν χαρακτηρισμένα λόγω του σεισμού έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες.

Οι σεισμόπληκτοι παρουσιάζοντας τα κεντρικά τους αιτήματα ζήτησαν να μη φύγει κανείς σεισμόπληκτος από τους καταυλισμούς, εάν προηγούμενα δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λύση του στεγαστικού τους προβλήματος. Ακόμα, να εκπληρωθούν άμεσα όλες οι κυβερνητικές υποχρεώσεις για τη λύση των προβλημάτων και να δοθούν χρήματα αντίστοιχα με το κόστος κατασκευής των σπιτιών.

Η Αλ. Παπαρήγα αναφερόμενη στο ζήτημα των σεισμοπλήκτων επισήμανε: «Σε μια περιοχή με έντονες τις πληγές από το φονικό σεισμό της Πάρνηθας, τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων οξύνονται, καθώς εκτός των άλλων καλούνται να αποκαταστήσουν τα σπίτια τους με δικά τους έξοδα. Αρα προκύπτει και θέμα πραγματικής αποκατάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ