Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ - «ΑΝΚΕΡ»
Πήρε τις επιδοτήσεις και κάνει απολύσεις

H εργοδοσία της «ΑΝΚΕΡ» (ΑΛΟΥΜΙΝΑ) στην Αλεξανδρούπολη, αποθρασημένη από την αντεργατική πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη σιωπή του Εργατικού Κέντρου Εβρου, προχώρησε τις τελευταίες μέρες σε 7 ακόμα απολύσεις εργατών, φτάνοντας συνολικά τις 37 απολύσεις. Επιπλέον, εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους να δεχτούν και άλλες απολύσεις, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν όλοι. Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Ν. Εβρου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Να σημειωθεί ότι και αυτή η επιχείρηση πήρε δάνεια και επιδοτήσεις, «ζεστό χρήμα» του ελληνικού λαού και δωρεάν το οικόπεδο για την ανέγερση του εργοστασίου, από το Δήμο Φερών, υποσχόμενη νέες θέσεις εργασίας!

Το ΠΑΜΕ συμπαρίσταται στους απολυμένους της «ΑΝΚΕΡ» (ΑΛΟΥΜΙΝΑ), ζητά να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους κατά των απολύσεων. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να σταθούν δίπλα στους εργάτες της «ΑΝΚΕΡ», να χτίσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης σ' αυτή την πολιτική, γιατί αύριο μπορεί να έρθει η σειρά τους. Τους καλεί να αγωνιστούν για ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, και της ΕΕ, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ τέλος καλεί, για μια ακόμα φορά, τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ασχοληθούν επιτέλους με τα προβλήματα των εργαζόμενων και να παρέμβουν για να ανακληθούν όλες οι απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ