Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Σε ετοιμότητα οι συμβασιούχοι γιατροί

Σε επαγρύπνηση καλεί ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής τα μέλη του, ζητώντας ενιαία νομοθετική ρύθμιση για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ.

«Η πρόσφατη συμφωνία, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του διοικητή, αφορά ναι μεν όλους τους γιατρούς ως προς το εργασιακό (είδος σύμβασης) αφορά όμως λίγους γιατρούς (περίπου 1.500) ως προς το Ασφαλιστικό. Κατά την κυβέρνηση συμφωνήθηκε να ενταχθούν και στην Ασφάλιση του Ι.Κ.Α οι γιατροί που έχουν προσληφθεί μέχρι 1/1/93 γιατί μόνον αυτοί κατά την Κυβέρνηση μπορούν βάσει την υφιστάμενη ασφαλιστική νομοθεσία. Οι υπόλοιποι 4.000 γιατροί τι θα γίνουν; Δε θα ασφαλιστούν; Δε θα είναι υποχρεωμένο το Ι.Κ.Α σαν εργοδότης να τους ασφαλίζει;», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Πάντως ο Σύλλογος αν και χαρακτηρίζει ως νίκη την αναγνώριση απ' την κυβέρνηση ότι οι συμβασιούχοι γιατροί του Ι.Κ.Α δουλεύουν με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, εντούτοις διαπιστώνει πως χάνεται για άλλη μια φορά η ευκαιρία να λυθεί οριστικά το ασφαλιστικό των ιατρών του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ