Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολιτική με ξένα κόλλυβα

Παράνομη και διάτρητη είναι η απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να νοικιάσει με συμβολική τιμή δύο μαγαζιά στον οικισμό της Παλλήνης προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων στον Οργανισμό, για να τα νοικιάσουν με τη σειρά τους σε ιδιώτη. Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με ανακοίνωση της, και σημειώνει ότι η διοίκηση για να αξιοποιήσει τα μαγαζιά που υπάρχουν στους οικισμούς είναι υποχρεωμένη από το νόμο να προκηρύξει διαγωνισμό. Η Ομοσπονδία απαιτεί την ανάκληση της απόφασης «διαφορετικά πρέπει να δώσει λύση η Δικαιοσύνη».

Είναι γεγονός, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι «ένα Ταμείο Αλληλοβοήθειας εργαζομένων είναι συμπαθές. Ομως σε αυτό πρέπει να συμβάλλουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι. Ετσι, δικαιολογεί τον τίτλο του και η όποια προσπάθεια ενίσχυσής του δε θα πρέπει να είναι εις βάρος άλλων εργαζομένων».

Το ουσιαστικό όμως είναι «το πώς διαχειρίζεται η Διοίκηση τα λεφτά των εργαζομένων». Τα μαγαζιά που είναι ανεκμετάλλευτα στους οικισμούς του ΟΕΚ είναι εκατοντάδες, αλλά και μαγαζιά που είναι νοικιασμένα είναι με εξευτελιστικά ενοίκια, όπως το μαγαζί στην οδό Πατησίων και Σολωμού. Αντί λοιπόν ο ΟΕΚ, σημειώνει Ομοσπονδία, «να διαμορφώσει μια υπηρεσία που θα ασχοληθεί με την αξιοποίησή τους - να τα ενοικιάσει ή να τα πουλήσει - και τα έσοδα να τα αξιοποιήσει για τους δικαιούχους, προτιμά να κάνει πολιτική με ξένα λεφτά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ