Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πράκτορες... έμποροι όπλων και «τρομοκράτες» φαντάσματα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ -ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στο Νιούαρκ της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν σε σχέδιο κατάρριψης επιβατικού αεροσκάφους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας Βρετανός ο οποίος προσπάθησε να πουλήσει πύραυλο εδάφους - αέρος σε υποψήφιους τρομοκράτες.

Η σύλληψή του Βρετανού, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα, έγινε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μετά από... συντονισμένη επιχείρηση του FBI, των βρετανικών και των ρωσικών αρχών. Το BBC μετέδωσε ότι ο άνδρας είναι ένας Βρετανός έμπορος όπλων που μετέφερε ένα ρωσικό πύραυλο «Igla» στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιχείρησε να τον πουλήσει σε ένα μουσουλμάνο «εξτρεμιστή», ο οποίος όμως ήταν... πράκτορας του FBI.

Πηγές από το FBI διέψευσαν την πληροφορία ότι στόχος των επίδοξων τρομοκρατών ήταν το αεροπλάνο του Προέδρου των ΗΠΑ, «Air Force One».

Στο μεταξύ, υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος η «British Airways» αποφάσισε την αναστολή των πτήσεών της προς τη Σαουδική Αραβία, όπου το τελευταίο τριήμερο μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και εξτρεμιστών - που κατά δηλώσεις Σαουδάραβα αξιωματούχου από την Ουάσιγκτον σχεδίαζαν χτύπημα κατά βρετανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με το «Reuters», η κίνηση της «British Airways» είναι προληπτική και ισχύει «μέχρι νεοτέρας εντολής» στην αναστολή του συνόλου των πτήσεών της προς τη Σαουδική Αραβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ