Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Φονική ενέδρα κατά εφήβων στο Κοσσυφοπέδιο

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Η πρώτη ώρα του νέου ύπατου διοικητή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Χάρι Χόλκερι, στιγματίστηκε από ένα σοβαρό επεισόδιο εθνοτικής βίας που στοίχισε τη ζωή δύο Σέρβων εφήβων και τον τραυματισμό άλλων πέντε.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, η εν ψυχρώ επίθεση κατά των νεαρών Σέρβων σημειώθηκε κοντά στο Ζάχατς, όταν ένοπλοι, που όπως φαίνεται είχαν στήσει φονική ενέδρα, πυροβόλησαν με αυτόματα πυροβόλα εναντίον λουόμενων εφήβων στο ποτάμι Μπίστρικα. Δύο έφηβοι (ο ένας 18 ετών) έπεσαν νεκροί απ' τα πυρά και άλλοι πέντε (ανάμεσά τους και μία έφηβη Αλβανή) τραυματίστηκαν. Ενας απ' τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο διοικητής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, στρατηγός Φάμπιο Μίνι, καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την «έναν κακό οιωνό» για την πιθανότητα το Κοσσυφοπέδιο να πετύχει την ανεκτικότητα. «Αυτό δεν είναι το Κοσσυφοπέδιο που θέλουμε», κατέληξε ο ΝΑΤΟικός στρατηγός.

Εως χτες βράδυ, η αστυνομία του ΟΗΕ δεν είχε συλλάβει κανέναν ύποπτο, ανακοινώνοντας τη διενέργεια ερευνών για τη σύλληψη των δραστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ