Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
«Πιθανή» πυρηνική αποκλιμάκωση «ως το Σεπτέμβρη»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- «Είχαμε καλές διαπραγματεύσεις με τον Μοχάμαντ ΕλΜπαραντέι και πιστεύω ότι είναι πιθανό πριν από τον Σεπτέμβρη να έχουμε θετικά αποτελέσματα», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Γολαμρεζά Αγκαζαντέχ, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ, μετά από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου του Ιράν.

Ο Αγκαζαντέχ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τόνισε ότι «θα κατευνάσουμε τις διεθνείς ανησυχίες», και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέχρι το Σεπτέμβρη η Τεχεράνη να προχωρήσει στην υπογραφή του λεγόμενου συμπληρωματικού πρωτοκόλλου της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Οπλων (NPT). Η κυβέρνηση Μπους έχει κατηγορήσει επανειλημμένως αυτήν του Ιράν, που κατατάσσει στον «άξονα του κακού», ότι σκοπεύει να παράγει πυρηνικά όπλα.

Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιρανός πρόεδρος Μοχάμεντ Χαταμί αναφέρθηκε και στο θέμα των κρατουμένων στελεχών στο Ιράν της οργάνωσης «Αλ Κάιντα», απορρίπτοντας το ενδεχόμενο μετάβασης Αμερικανών στο Ιράν για ανακρίσεις. «Δεν έχουμε να κάνουμε καμία συζήτηση με τους Αμερικανούς. Τα μέλη της "Αλ Κάιντα" που κρατούνται εδώ, θα ανακριθούν. Εάν πρέπει να δικαστούν στο Ιράν θα δικαστούν και εάν πρέπει να απελαθούν, θα απελαθούν», εξήγησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ