Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ
Δεν κρύβεται η καταστροφική πολιτική για την Υγεία

Ανακοινώσεις των ΝΕ Εύβοιας και Βοιωτίας του ΚΚΕ, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Υγείας σε Χαλκίδα, Λιβαδιά και Θήβα

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας
Το Νοσοκομείο Χαλκίδας
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες Υγείας στην Εύβοια και τη Βοιωτία, παρά τις όποιες προεκλογικές κυβερνητικές προσπάθειες να γίνει το μαύρο - άσπρο και η εικονική πραγματικότητα να πάρει τη θέση της αλήθειας, υπογραμμίζουν με ανακοινώσεις τους οι Νομαρχιακές Επιτροπές Εύβοιας και Βοιωτίας του ΚΚΕ με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή στη Χαλκίδα, τη Λιβαδιά και τη Θήβα.

Αλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης θα επισκεφτεί τη Χαλκίδα για να ξαναπουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», για να ξαναεξαγγείλει την ανέγερση νέου νοσοκομείου και να εξωραΐσει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, την άθλια κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας στο Νομό, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Εύβοιας. Υπογραμμίζει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, την έλλειψη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, την υπολειτουργία των τεσσάρων Κέντρων Υγείας του νομού εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό. Ακόμα, τις τεράστιες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού στα νοσοκομεία - ΚΥ Καρύστου και Κύμης, για να κρατηθούν οι υπηρεσίες που προσφέρουν σε κάποιο επίπεδο.

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από νέες υποσχέσεις και εξαγγελίες, με τις οποίες προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα που δημιουργεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση με τη συναίνεση της ΝΔ, από την αλλαγή στην εξουσία του δικομματισμού, τονίζει η ΝΕ του ΚΚΕ. Σ' αυτά τα πλαίσια απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Εύβοιας να εγκαταλείψει μαζικά αυτά τα κόμματα και να ενισχύσει αποφασιστικά τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και το ΚΚΕ, για να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν για δημόσια δωρεάν Υγεία, για μια φιλολαϊκή πολιτική σε όφελος του εργαζόμενου ανθρώπου, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Ελλείψεις και προβλήματα και στη Βοιωτία

«Οι γενικόλογες διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, ακούγονται υποκριτικές και προκλητικές. Για ποιο δημόσιο σύστημα Υγείας κάνει λόγο ο υπουργός και η κυβέρνησή του, όταν η εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα τομέων και υπηρεσιών παροχής Υγείας προχωρά με γοργούς ρυθμούς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου;», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Βοιωτίας αναφέρεται στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου, ενώ υπάρχει, δε λειτουργεί αξονικός τομογράφος, με αποτέλεσμα να θησαυρίζει το αντίστοιχο ιδιωτικό κέντρο. Επίσης, στο νέο Νοσοκομείο της Θήβας, που κατέκτησαν οι κάτοικοι του νομού με τους αγώνες τους, αλλά η κυβέρνηση καθυστερεί την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και τον εξοπλισμό με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μετακινούνται στην Αθήνα για «ψύλλου πήδημα».

«Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ αναφέρονται σε ένα "δημόσιο σύστημα Υγείας" που υπόκειται στους κανόνες της λιτότητας, της περικοπής των κοινωνικών δαπανών, του ανταγωνισμού και της καπιταλιστικής αγοράς. Και τα δυο κόμματα αντιμετωπίζουν το δικαίωμα στην Υγεία και τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών, σαν εμπόρευμα, αποδέχονται και στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα Υγείας», τονίζει η ΝΕ Βοιωτίας.

Καταλήγοντας, καλεί λαό της Βοιωτίας να παλέψει, μαζί με το ΚΚΕ, για τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γύρω από στόχους πάλης όπως η δημιουργία ενός σύγχρονου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την κατάργηση του ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ