Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζουν σύναξη Σλαβομακεδόνων στη Φλώρινα

Από τις 20 έως τις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα η αποκαλούμενη «Τρίτη Παγκόσμια Συνάντηση των προσφύγων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας» - των Σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων και των απογόνων τους - γνωστοποίησε χτες στα Σκόπια ο γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, Γκεόργκι Ντόνεφσκι.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Φλώρινα, ενώ οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν και τις πόλεις Καστοριά, Εδεσσα και Αριδαία.

Στη συνάντηση αυτή θα παραβρεθεί και κρατική αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της Βουλής της χώρας, Λίλιανα Πόποφσκα. Ο κ. Ντόνεφσκι δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον αριθμό των Σλαβομακεδόνων που θα ταξιδέψουν στη Φλώρινα από την ΠΓΔΜ, αλλά και από άλλες χώρες,(κυρίως από Αυστραλία και Καναδά όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία της διασποράς), πρόσθεσε όμως ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, ενώ θα οργανωθεί και μεταφορά από τα Σκόπια, αυτών που θέλουν να συμμετάσχουν στη συνάντηση και διαθέτουν θεώρηση εισόδου για την Ελλάδα.

Οι δύο προηγούμενες «Παγκόσμιες Συναντήσεις Αιγαιατών», πραγματοποιήθηκαν στα Σκόπια, η μία το 1988 και η άλλη το 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ