Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Φθινοπωρινή επίθεση» με προπαγανδιστικά «πακέτα»

Για «ολυμπιάδα» προεκλογικών παροχών και υποσχέσεων ετοιμάζονται τα κυβερνητικά επιτελεία. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, που επέστρεψε την Κυριακή στην Αθήνα από τις διακοπές του στη Σίφνο, είχε χτες μια πρώτη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στα τέλη της βδομάδας μετά την επιστροφή του από το Κορακοχώρι Ηλείας, για το οποίο αναχωρεί σήμερα.

Στο μεταξύ δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα ενόψει της «φθινοπωρινής επίθεσης», όπως αποκαλούνται τα διάφορα «πακέτα» μέτρων που πρόκειται να ανακοινωθούν. Η κυβερνητική προπαγάνδα, που στοχεύει στις επικείμενες βουλευτές εκλογές την άνοιξη του 2004, επικεντρώνεται σε δύο μέτωπα, το ένα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δηλαδή τα έργα που προορίζονται για τη διεξαγωγή τους και το άλλο ο κοινωνικός τομέας. Τα μεν έργα αναμένεται να αξιοποιηθούν μέσω επισκέψεων του πρωθυπουργού στα διάφορα ολυμπιακά εργοτάξια, ο δε κοινωνικός τομέας με τις εξαγγελίες μέτρων.

Το πρώτο μεγάλο βήμα προεκλογικών εξαγγελιών προβλέπεται να είναι η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, από το βήμα της οποίας ο Κ. Σημίτης αναμένεται να κηρύξει την έναρξη μιας «μαραθώνιας» προεκλογικής εκστρατείας. Πριν την αναχώρησή του για τη Θεσσαλονίκη ο Κ. Σημίτης αναμένεται να ανακοινώσει το κοινωνικό πακέτο μέτρων, μετά από συνεδρίαση του αρμόδιου κυβερνητικού οργάνου, κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στις 25 Αυγούστου.

Πάντως, οι άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι εξαγγελίες έχουν ήδη γίνει γνωστοί και περιλαμβάνουν όλους τους τομείς προεκλογικών εξαγγελιών. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, φαίνεται πως θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα «μέτρα εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος» καθώς ειδικά το θέμα του νέου εκλογικού νόμου συναντά αντιδράσεις και μέσα από το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ