Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... σημάδια

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ έχουν πρόβλημα όχι απλά να το ανακοινώσουν, αλλά και να το... διατυμπανίσουν το ποσό των 600 ευρώ με το οποίο «βοηθούν» τους σεισμοπαθείς της Λευκάδας οι κυβερνητικοί αρμόδιοι. Σίγουρα, η τσιγκουνιά δεν οφείλεται στην άγνοια του μεγέθους της ζημιάς που υπέστη το νησί, ιδίως όσον αφορά τον τουρισμό.

Κι ας μην αναρωτηθούν γιατί η οικονομική ζωή των νησιών του Ιόνιου (όπως και όλης της χώρας) είναι τόσο εξαρτημένη από τον τουρισμό - έναν όντως ευάλωτο τομέα. Κι αυτό δικό τους δημιούργημα είναι, αφού φρόντισαν να επιδοτήσουν την εξαφάνιση κάθε άλλης δραστηριότητας.

ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ σημάδια δεν αποτελούν, φυσικά, δηλώσεις όπως αυτές του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, που περιοδεύοντας στη Μέση Ανατολή χαρακτήρισε την Κύπρο «εκκολαπτήριο τρομοκρατών», μιλώντας μάλιστα και για ελληνοτουρκική συνεργασία αντιμετώπισης τέτοιου ενδεχόμενου.

Δεν πιστεύουμε φυσικά πως οι Αμερικανοί γερουσιαστές... γενικώς φημίζονται για τη βαθιά γνώση και κατανόηση των διεθνών θεμάτων ή από πολιτική διορατικότητα. Ομως όλο και... κάπου θα τα άκουσε αυτά τα «περί συνεργασίας» που ανέφερε ο συγκεκριμένος. Πού άραγε;

Οπως και να 'χει, πάντως, οι φημολογίες για έμμεση ή άμεση παρουσία των ΗΠΑ στο νησί είναι έντονες τον τελευταίο καιρό σε βαθμό που να εμπνέουν ανησυχία. Και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι πάντα μια καλή δικαιολογία.

ΜΗΝΥΜΑ με πολλούς αποδέκτες οι χτεσινές δηλώσεις Χριστοδουλάκη περί «συγκρατημένων κοινωνικών παροχών» του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης της Θεσσαλονίκης. Προφανώς, οφείλουν οι κυβερνώντες να καθησυχάσουν όσους... ανησυχούν μήπως υπάρξει κάποια ελάχιστη παρέκκλιση από τα πρέποντα.

Ομως ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για ένταση των ιδιωτικοποιήσεων και φυσικά για «σταθερότητα», οπότε τα συμφέροντα κάθε τύπου μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Φυσικά, αποκάλυψε ουσιαστικά και το προεκλογικό «κόλπο» που ετοιμάζουν στη Θεσσαλονίκη. Ομως για το φιλολαϊκό προφίλ του Σημίτη θα φροντίσουν τα γνωστά «συμπλέοντα» Μέσα Επικοινωνίας.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ