Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις

Να φροντίσει η πολιτεία άμεσα για την αποζημίωση των πληγέντων σιτοπαραγωγών του νομού Κιλκίς, αφού διαθέτει πλέον τα στοιχεία για τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ. Οπως σημειώνεται, μεγάλες ήταν οι καταστροφές στην καλλιέργεια σιτηρών, που στην περιοχή Κιλκίς είναι το κυριότερο καλλιεργήσιμο αγροτικό προϊόν.

«Οι βροχοπτώσεις μετά τη σπορά και σε συνέχεια η παγωνιά, οι χιονοπτώσεις και μετά η παρατεταμένη ξηρασία, οδήγησαν σε καταστροφικές αποδόσεις 60 με 70 κιλά ανά στρέμμα και τη συνολική παραγωγή μειωμένη, κάτω από το 50% της φυσιολογικά αναμενόμενης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Είναι γνωστή βέβαια, συνεχίζει, η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και η αναλγησία του υπουργείου Γεωργίας που συμμορφώνεται πάντα στις "σφιχτές" αντιαγροτικές ντιρεκτίβες της ΕΕ, γι' αυτό και ο Κιλκισιώτης σιτοκαλλιεργητής δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας το έλεός τους.

Απαιτείται άμεση διεκδίκηση για δίκαιες αποζημιώσεις για τη φετινή καταστροφή. Να μην έχουμε την «τύχη» των περίφημων ΠΣΕΑ 2000, 2001, 2002. Μόνο αγωνιστικά μπορούμε να κάνουμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί και να λύσει το πρόβλημα στο νομό μας που παρακμάζει οικονομικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ