Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εμπαίζονται οι εσπεριδοπαραγωγοί

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Το διογκούμενο εμπαιγμό των κυβερνητικών παραγόντων και των υπευθύνων του ΕΛΓΑ σε βάρος των Αρτινών εσπεριδοπαραγωγών καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ, καλώντας παράλληλα τον αγροτικό κόσμο του νομού να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Στην ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ τονίζονται τα εξής:

«Ο εμπαιγμός των κυβερνητικών παραγόντων και των υπευθύνων του ΕΛΓΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι αντικειμενικές και δίκαιες αποτιμήσεις και αποζημιώσεις των καταστραφέντων από τον παγετό εσπεριδοειδών, που σας είχαν υποσχεθεί, κατέληξαν σε πρωτοφανείς και περίεργες μεθοδεύσεις, παράνομες περικοπές και εγκληματικές αδικίες.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, με δηλώσεις και ανακοινώσεις της, είχε ζητήσει τη δίκαιη και αντικειμενική αποτίμηση των ζημιών σε κάθε κτήμα χωριστά και την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι κυβερνώντες τη χώρα μας, είναι μακριά από τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς».

Ακολούθως σημειώνεται: «Με την ευρωπαϊκή πολιτική τους και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς τους επιταχύνουν τις διαδικασίες περιθωριοποίησης και ξεκληρίσματος των αγροτών. Αποδείχτηκε πλέον στην πράξη ότι τέτοιες πολιτικές όχι μόνο δε βελτιώνουν την οικονομική και κοινωνική θέση σας, αλλά κάθε μέρα που περνά, με μαθηματική ακρίβεια, σας οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Σας καλούμε να αντιδράσετε με κάθε μέσο και, τρόπο για τις απαράδεκτες, μεθοδευμένες και άδικες εκτιμήσεις των ζημιών σας και να απαιτήσετε την άμεση αποκατάσταση των αδικιών και την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων σας. Δηλώνουμε ότι όπως πάντα, και αυτή τη φορά, θα είμαστε στο πλευρό σας, αγωνιζόμενοι για τα δίκαια αιτήματά σας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ