Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μακρόνησος, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Από μια κυβέρνηση που έχει για σήμα κατατεθέν της τον... Κουλούρη, από ένα πολιτικό σύστημα που η μόνη του «συνέπεια» έγκειται στο αέναο της υποκρισίας, της διαστροφής και της παραχάραξης, όλα είναι αναμενόμενα.

Ακόμα και η προσπάθειά τους να μαγαρίσουν τη Μακρόνησο...

***

Είδαμε τον κ. Σηφουνάκη ως υπουργό Αιγαίου (την κυβέρνηση δηλαδή) να «προΐσταται» στην «υποστήριξη» των συναυλιών που θα γίνουν στο τέλος της βδομάδας στο μαρτυρικό τόπο. Εγραψαν οι εφημερίδες ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζουν να παρευρεθούν.

Η Μακρόνησος πασαρέλα της προεκλογικής γύμνιας τους; Για όλα είναι ικανή η πολιτική φτήνια...

***

Μήπως όμως η «υποστήριξη» της κυβέρνησης και η παρουσία του πρωθυπουργού συνιστούν ένδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας του αστικού πολιτικού συστήματος για το έγκλημα; Μήπως συνιστούν αναγνώριση της θυσίας και αναγνώριση του οράματος όσων πέρασαν από το κολαστήριο;

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ισχυριζόταν κάτι τέτοιο ο κ. Σημίτης. Θα είχε ενδιαφέρον για όλες τις ανθρωπολογικές επιστήμες: Πότε ένιωσε αυτό το αίσθημα αναγνώρισης ο πρωθυπουργός; Σημειωτέον ότι δεν έχουν περάσει και πολλοί μήνες που (για δέκατη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του) ο κ. Σημίτης επιτέθηκε κατά του «σιδηρούν παραπετάσματος»... Και δεν αναφερόταν στη Μακρόνησο.

***

Μήπως η «ευαισθησία» που επιδεικνύει τώρα τελευταία ο κ. Καραμανλής συνιστά ειλικρινή απογαλακτισμό του κόμματός του από την πολιτική του κληρονομιά; «Η Μακρόνησος είναι ο σύγχρονος Παρθενώνας της νέας Ελλάδας» (!), έλεγε ο Παν. Κανελλόπουλος από τη θέση της παράταξης που τα σκήπτρα της κατέχει σήμερα ο κ. Καραμανλής.

Αλλά - για να μην πηγαίνουμε τόσο πίσω - μήπως σκοπεύει ο κ. Καραμανλής να καταγγείλει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (όπου συμμετέχει η ΝΔ), τα οποία προωθούν σχέδιο καταδίκης του κομμουνισμού και εξίσωσής του με το ναζισμό και το φασισμό (!), στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης;..

***

Μήπως, πάλι, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα κόμματα εξουσίας δηλαδή, σκέφτονται να θέσουν την εξουσία τους στην υπηρεσία της ιστορικής αλήθειας; Απίθανο. Βλέπετε, η ιστορική αλήθεια ξύνει μνήμες και προσφέρει πολλές εξηγήσεις για το παρόν.

Γι' αυτό και κάνουν ότι δεν ακούν το αίτημα του ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια έχει θέσει το ζήτημα (η Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή στις 19/7/2000 στον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας). Αρνούνται στην ουσία να δώσουν τα μυστικά αρχεία τους, της υπόθεσης «Μακρόνησος» στο φως.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ