Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Βαβέλ» των ταξιδιών...

Εργο του Τζουζέπε Παλούμπο
Εργο του Τζουζέπε Παλούμπο
Επιστρέφει στο γνωστό «λημέρι» της «Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς του περιοδικού «Βαβέλ», το οποίο έφτασε αισίως στην 8η διοργάνωσή του, η οποία θα διαρκέσει από 4-7/9. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα «Μακρινά Ταξίδια» και σύμφωνα με τους διοργανωτές «απευθύνεται σε όλους εκείνους που ονειρεύονται μια άλλη πραγματικότητα».

Τιμώμενο πρόσωπο φέτος θα είναι ο Αγγλος δημιουργός Ντέιβ Μακ Κιν, με αναδρομική έκθεση έργων του. Στην κεντρική έκθεση του φεστιβάλ θα υπάρχει αφιέρωμα στον Αργεντινό Αλμπέρτο Μπρέτσια, ο οποίος επηρέασε γενιές διάσημων δημιουργών κόμικς, μεταξύ αυτών και τον Ούγκο Πρατ. Ο Μπρέτσια κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς της χώρας του και μέρος του έργου του καταστράφηκε, ενώ η ζωή του απειλούνταν συνεχώς, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μετακινείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Επίσης θα υπάρχει έκθεση με «Γραμματόσημα από Φανταστικά Εθνη», έκθεση της πρωτοποριακής γαλλικής εικαστικής ομάδας «Amok», έκθεση του Τζουσέπε Παλούμπο με εικόνες από τις περιπλανήσεις του σε μια Αθήνα μακριά από τα «καρτ ποστάλ», έκθεση του Ελβετού Τόμας Οτ και του Γάλλου Αλέξ Μπαρμπιέ.

Φυσικά, δε θα λείπουν και οι Ελληνες δημιουργοί. Με έργα τους που θα βασίζονται στο κεντρικό θέμα του φεστιβάλ συμμετέχουν οι: Soto Anagno, Σπύρος Βερύκιος, Κώστας Βιτάλης, Σπύρος Δερβενιώτης, Χρήστος Δημητρίου, Ανδρέας Ζαφειράτος, Πέτρος Ζερβός, Λάζαρος Ζήκος, Θωμάς, Γιώργος Μπότσος, Ελενα Ναβροζίδου, Δημήτρης Παπαστάμος, Φώτης Πεχλιβανίδης, Soloup, Ηλίας Ταμπακέας, Ωρυνός. Οπως, πάντα, όλα αυτά θα πλαισιώνονται με καθημερινά καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ