Κυριακή 31 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
«Βιολιστής» του ονείρου

«Ο βιολιστής στη στέγη», στο Ηρώδειο
«Ο βιολιστής στη στέγη», στο Ηρώδειο
Ενα από τα σταθερά, αγαπημένα μοτίβα του μεγάλου εξπρεσιονιστή ζωγράφου Μαρκ Σαγκάλ είναι ο βιολιστής στη στέγη. Η φιγούρα του μεσήλικα με τα λυπημένα, αλλά ταυτόχρονα παιχνιδιάρικα μάτια, που φαίνεται να μην υπακούει πια στους νόμους της φυσικής και με ονειρική σιγουριά, ακροβατεί στις στέγες, παίζοντας παράλληλα βιολί.

Αυτή η μορφή του Σαγκάλ υπήρξε, όχι τυχαία, το σύμβολο του διηγήματος, στο οποίο βασίστηκε ένα από τα πιο όμορφα και αγαπημένα μιούζικαλ, «Ο βιολιστής στη στέγη». Το πασίγνωστο μιούζικαλ, με τα υπέροχα τραγούδια, ανεβαίνει για τρεις βραδιές (2,3 και 4 Σεπτέμβρη), στο Ηρώδειο (8.30μ.μ.), σε μια μεγάλη παραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ, στην οποία θα συμμετέχει πλειάδα διακεκριμένων καλλιτεχνών (ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών). Το μιούζικαλ, που στη μουσική φέρει την υπογραφή του Τζέρι Μποκ και στους στίχους του Σέλντον Χάρνικ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ατίλα Λανγκ, χορογραφίες Ροζίτα Σταϊνχάουερ, σκηνικά Ατίλα Λανγκ και Ματίας Κίλγκερ και κοστούμια Μαρέτα Οπενμπεργκ. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Χάρμουτ Μπάουερ, Ινγκεμποργκ Βολφ, Σάσκα Ικς, Σαμπίνα Μάρτιν, Γκάμπι Κοσίκ, Ράιμουντ Φίσερ κ.ά. Συμμετέχουν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βούπερταλ και μέλη της Χορωδίας των Θεατρικών Σκηνών του Βούπερταλ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σάιμον Ρέκερς.

Το μιούζικαλ είναι πλημμυρισμένο από τη μουσική και τα τραγούδια του Τζέρι Μποκ όπως το «If I were a rich man», αλλά και τα «Tradition», «Matchmaker, matchmaker», «To life», «Miracle of miracles» κ.ά.. Κομμάτια που δημιουργήθηκαν πριν από πενήντα χρόνια και σε σημαντικό βαθμό έχουν γράψει την ιστορία τους και πέρα από το πλαίσιο της παράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ