Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΑΕΔ
Η πλειοψηφία αρνήθηκε και να το συζητήσει

Τις ανατροπές σε βάρος των επιδοτούμενων ανέργων έφερε στη χτεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ ο Χρήστος Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Ο συνδικαλιστής ζήτησε να συζητηθεί το θέμα και παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απορριφτεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Ομως η πλειοψηφία του ΔΣ και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Νικολάου με τη δικαιολογία ότι αυτό «είναι θέμα κυβερνητικών πρωτοβουλιών» αρνήθηκε να θέσει το ζήτημα για συζήτηση. Υστερα απ' αυτό ο Χρήστος Κατσώτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο συνδικαλιστής σημείωσε:

«Η κυβέρνηση υλοποιεί το συνολικό σχεδιασμό του μεγάλου κεφαλαίου που έχει να κάνει με την ανατροπή κάθε κατάκτησης του εργατικού κινήματος και προσαρμογής των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών και των όποιων άλλων δικαιωμάτων στις «δυνατότητες» της λεγόμενης αγοράς εργασίας.

Οι αλλαγές αυτές προκαλούν την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση προωθεί την υποχρεωτική απασχόληση των επιδοτούμενων ανέργων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο το χαρακτήρα του ΟΑΕΔ και το ρόλο του επιδόματος ανεργίας. Οι ανατροπές που σχεδιάζονται, είτε αυτές αφορούν το λεγόμενο «κοινωνικό τομέα» -προς το παρόν- είτε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις αργότερα, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Εξασφάλιση απλήρωτης εργασίας, εκμετάλλευση ακόμα και των ανέργων.

Για όλους αυτούς τους λόγους ως στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ απαίτησα να συζητηθεί το ζήτημα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ. Η άρνηση της πλειοψηφίας και του διοικητή Γ. Νικολάου με οδήγησε στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης των αντεργατικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ