Παρασκευή 29 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κι άλλοι νεκροί στο μεροκάματο

Κάθε μέρα η εργατική τάξη της χώρας μετράει τους νεκρούς της στο μεροκάματο. Χτες είχαμε δυο ακόμα νεκρούς. Ο ένας και πάλι από το Ηράκλειο Κρήτης, ο άλλος στη Σαλαμίνα, μεγαλώνοντας επικίνδυνα τη μαύρη λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, που μόνο με τα στοιχεία του «Ρ» φτάνουν τους 47 και υπολογίζονται σε πάνω από 80 από τις αρχές του χρόνου.

Το χτεσινό θύμα της ανυπαρξίας μέτρων ασφάλειας στο Ηράκλειο ήταν ο 60χρονος Οδυσσέας Καλουτσάκης, που είχε προσληφθεί από το Δήμο Επισκοπής Πεδιάδος για να υποδεικνύει αγροτικούς δρόμους σε χειριστή μηχανήματος και να τους καθαρίζει. Χτες, κατά τη διάρκεια τέτοιων εργασιών από την τεχνική εταιρία «ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΕ», το γκρέιντερ που καθάριζε αγροτικό δρόμο κινήθηκε προς τα πίσω και τον παρέσυρε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο δεύτερος νεκρός εργάτης ήταν ο 45χρονος Βαγγέλης Σορώτος, ηλεκτρολόγος, που έχασε χτες τη ζωή από ηλεκτροπληξία στα ναυπηγεία Παναγιωτάκη, στη Σαλαμίνα.

  • Με ένα σακατεμένο χέρι πλήρωσε το χτεσινό μεροκάματο ο 38χρονος οικοδόμος Γιώργος Βαρδάλης, όταν έπεσε στο φρεάτιο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στο Γκύζι. Ο οικοδόμος μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον αγκώνα του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ