Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η πολιτιστική Υπάτη

Είκοσι χρόνια πολιτιστικής δημιουργίας και προσφοράς συμπλήρωσε ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Λουτρών Υπάτης, που σήμερα διοργανώνει αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση, με θέμα «Το κλαρίνο στις μουσικές των Ελλήνων», στο οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι κλαρινίστες, όπως οι Γρηγόρης Καψάλης, Νίκος Φιλιππίδης και Γιώργος Ασαρτζής με τις ορχήστρες τους. Με τους τραγουδιστές Παναγιώτη Λαλέζα και Βαγγέλη Δημούδη θα παρουσιάσουν τραγούδια και σκοπούς των Μακεδονίας, Θράκης, Ρούμελης, Ηπείρου και Θεσσαλίας. Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκου των Λουτρών Υπάτης και σε αυτή θα συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης και του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Αύριο, η μουσική σκυτάλη θα δοθεί στο ρεμπέτικο τραγούδι. Τζουράδες, μπαγλαμάδες, μπουζούκια, βιολιά και όμορφες φωνές θα πλημμυρίσουν τη βραδιά. Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου.

Στην εικοσάχρονη «διαδρομή» του ο Φιλοπρόοδος Ομιλος έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά τόσο στην Υπάτη, στους κατοίκους, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της λουτρόπολης. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται εκθέσεις, ομιλίες, διαλέξεις, λειτουργία τμημάτων φωτογραφίας, μουσικής και χορού, έκδοση εντύπων, συναυλίες, παραστάσεις κ.ά. Κορυφαία στιγμή αυτής της δραστηριότητας ήταν το Α΄ Συνέδριο Φθιωτικών Ερευνών (Γλώσσα - Ιστορία - Λαογραφία), το 1990.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ