Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ζωή χωρίς εμένα»

Γλυκιά ταινία με προσγειωμένους ρυθμούς, σχεδόν γοητευτική

Η Αν είναι είκοσι τριών ετών, έχει δυο μικρές κόρες, έναν σύζυγο που παραμένει τον περισσότερο χρόνο άνεργος, μια μητέρα που μισεί όλο τον κόσμο, έναν πατέρα που έχει περάσει τα δέκα τελευταία χρόνια στη φυλακή, μια δουλιά νυχτερινής επιστάτριας σ' ένα πανεπιστήμιο, στο οποίο ποτέ δεν μπόρεσε να φοιτήσει την ημέρα. Μετά από μια γενική εξέταση αυτή η γκρίζα και μίζερη ύπαρξη αλλάζει δραματικά. Κατά περίεργο τρόπο, η Αν από αυτή τη μέρα ανακαλύπτει την αγάπη της για τη ζωή. Μελαγχολία κι ένα αίσθημα κενότητας, μουντές εικόνες μιας μίζερης ζωής. Και όλα ξαφνικά αλλάζουν όταν η Αν μαθαίνει ότι θα χάσει ό,τι πολυτιμότερο έχει, την ίδια της τη ζωή...

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταινία «μελό» που προσπαθεί να κερδίσει με την εύκολη συγκίνηση και τις δακρύβρεχτες ατάκες, αντίθετα η ταινία της Ιζαμπέλ Καϊζέ διαθέτει ψυχολογικό υπόβαθρο και «παίζει» σε ρεαλιστικά πεδία δράσης, χωρίς να χάνει το «παραμυθένιο» της υπόθεσης. Προσεγμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ξετυλίγει το κουβάρι του μύθου και ψάχνει τρόπο να απαντήσει ερωτήματα όπως «γιατί πάντα εκτιμάμε αυτό που έχουμε όταν το χάνουμε». Με έξυπνο σενάριο και σκηνοθεσία γεμάτη χρώμα και απλότητα, χαλαρώνει τις αισθήσεις και σε βάζει να σκεφτείς χωρίς να ψυχοπλακώνεσαι. Και το βέβαιο είναι ότι θα βγεις απ' την αίθουσα μ' ένα μικρό χαμόγελο. Η πρωταγωνίστρια που υποδύεται την Αν, αγκαλιάζει τρυφερά το ρόλο της και τον βγάζει στον αφρό με πραγματική μαεστρία, ενώ η Ντέμπορα Χάρι, η γνωστή τραγουδίστρια των «Blondie» τολμά να κάνει καριέρα στη μεγάλη οθόνη και τα καταφέρνει μια χαρά.

«My life without me»

Κοινωνική περιπέτεια, ισπανικής παραγωγής. Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ. Με τους: Σάρα Πολέι, Σκοτ Σπίντμαν, Ντέμπορα Χάρι, Μαρκ Ράφαλο, Λεονόρ Γουάτλινγκ, Αμάντα Πλάμερ, Μαρία ντε Μεντέιρος, Αλφρεντ Μολίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ