Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τον Αβραμίδη αναγνώρισε ο Κονδύλης

Τον Κώστα Αβραμίδη που είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάη σαν μέλος της «17Ν» και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αναγνώρισε χτες απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την απολογία του ο Σωτήρης Κονδύλης ως το άτομο που μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό τον έφερε σε επαφή με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ακόμα, είπε ότι στα ρεμπετάδικα που μαζεύονταν τα μέλη της «17Ν» συνάντησε κάποιον Στέλιο που όμως δεν τον αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Κώστα Καρατσώλη που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε αυτό το ψευδώνυμο. Μετά τον Σ. Κονδύλη άρχισε την απολογία του ο Γιάννης Σερίφης, που αναμένεται να την ολοκληρώσει τη Δευτέρα, οπότε σειρά θα πάρει η Αγγελική Σωτηροπούλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Κονδύλης είπε ότι το ψευδώνυμο Αρης του το έδωσε ο Δ. Κουφοντίνας επειδή καταγόταν από την Ευρυτανία όπου έδρασε ο Αρης Βελουχιώτης, αλλά και επειδή είχε διαγραφεί από το ΚΚΕ. Στον Κουφοντίνα ο Κονδύλης αναγνώρισε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, λέγοντας ότι αυτός πρότεινε τους στόχους και έγραφε τις προκηρύξεις, ενώ για τον Γιωτόπουλο είπε ότι υπερείχε πνευματικά όλων. Ακολούθως σημείωσε ότι αρχηγός δεν υπήρχε και όλα τα μέλη της οργάνωσης είχαν γνώμη και λόγο για τα χτυπήματα της «17Ν», διότι δε θα μπορούσε να γίνει κάποια σοβαρή ενέργεια και να υπάρχουν διαφωνίες.

Τέλος, υποστήριξε πως η κοινωνία θεωρούσε πως η «17Ν» απέδιδε δικαιοσύνη, με τις προκηρύξεις της ήθελε να περάσει πολιτικό μήνυμα, ώστε να αντιδράσουν οι μάζες, αλλά τελικά πολιτικά και επιχειρησιακά έχει ηττηθεί.

Απολογούμενος ο Γ. Σερίφης είπε ότι δε γνωρίζει το λόγο που βρίσκεται στο εδώλιο, αποδίδοντας και αυτή του τη δίωξη όπως και τις άλλες τρεις φορές που βρέθηκε κατηγορούμενος, στην πολιτική του δράση. «Τελικά δεν έμαθα γιατί βρίσκομαι εδώ και με ποια άλλη, εκτός από του εξουσιαστικού τσαμπουκά, δικαιολογία», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας πως δεν έχει να πει τίποτα απολύτως για να φωτίσει την υπόθεση.

Χαρακτήρισε την εμπλοκή του στην υπόθεση κακοστημένη σκευωρία που όμως αυτή τη φορά δεν την έκαναν μόνο οι αστυνομικές αρχές, αλλά και δικαστικοί. Σχολιάζοντας εξάλλου τη συχνή αναφορά του προέδρου του δικαστηρίου Μιχάλη Μαργαρίτη πως δικάζει στο όνομα του λαού, του είπε: «Δικάζετε στο όνομα ενός συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης και της εξουσίας του και όχι στο όνομα του λαού. Ο λαός ανήκει στον εαυτό του».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα του Γιάννη Σερίφη να μην απολογηθεί χτες διότι είχε πυρετό, με το επιχείρημα πως δε θα πέσει σε ανάλογη παγίδα με αυτή που του έστησε ο Δ. Κουφοντίνας ώστε να φέρει χειροκροτητές την ώρα της απολογίας του. «Εξαρχής σκέφτεστε πονηρά. Εγώ δεν είχα ποτέ οπαδούς. Δεν περιμένω να έρθουν οπαδοί» ήταν το σχόλιο του Γ. Σερίφη και η απάντηση του προέδρου: «Ο παθών μαθών βλέπετε. Ξέρετε τι αθώος άνθρωπος ήρθα εδώ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ