Κυριακή 31 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν παίρνει γιατρειά

Τι είναι τούτοι; Μια φορά το χρόνο, τέτοιες μέρες ενόψει ΔΕΘ, έχουν την ευκαιρία έστω και για τα μάτια του κόσμου να δηλώσουν εκπρόσωποι εργατών και έστω προσχηματικά να καταθέσουν στο τραπέζι μια σειρά πραγματικά αιτήματα εργατών, αιτήματα που να ανταποκρίνονται στην κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη.

Κι όμως, είναι τόσο πολύ πλέον ενσωματωμένοι στο σύστημα εκμετάλλευσης των εργατών, είναι τόσο πολύ πλέον υπερασπιστές των συμφερόντων του κεφαλαίου, είναι τόσο πολύ πλέον εντεταλμένοι να υπερασπίζουν πριν απ' όλα τις πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε ούτε για τα προσχήματα δεν εμφανίζονται ως εκπρόσωποι εργατών.

Για την ηγεσία της ΓΣΕΕ ο λόγος και την προχτεσινή της εμφάνιση στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπου υποτίθεται πως πήγαν για να καταθέσουν τα αιτήματα των εργατών. Κοιτάς προσεκτικά τις δηλώσεις τους και διαπιστώνεις ότι πίνουν νερό στο όνομα της σύγκλισης με την ΕΕ. Και στο όνομα αυτής της σύγκλισης παρουσιάζουν ως αιτήματα εργατών αυτά που ήδη η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «κοινωνικό πακέτο». Δηλαδή ένα μεγάλο τίποτα που βασίζεται στην εκτίμηση Σημίτη ότι η Ελλάδα ευημερεί κι ότι το όλο πρόβλημα βρίσκεται στην παροχή 30 ευρώ στις κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ.

Οσο πιο γρήγορα τους ανατρέψει η εργατική τάξη, τόσο καλύτερα. Η κατάσταση στη ΓΣΕΕ δεν παίρνει άλλη γιατρειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ