Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Απολεσθέντα» αρχαία στην Κύπρο

«Εξαφανισμένοι», εδώ και μήνες, είναι οι πέντε αρχαίοι αμφορείς, που κοσμούσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου. Η αίθουσα βρίσκεται δίπλα από το υπουργικό γραφείο.

Αν και η απώλεια των αμφορέων έγινε γνωστή τις τελευταίες μέρες, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Ιακώβου, είπε πως «η απώλεια αυτών των αντικειμένων διαπιστώθηκε πριν αναλάβω υπουργός Εξωτερικών», επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η αστυνομία διεξάγει έρευνα. «Διεξήχθη εσωτερική έρευνα, δε διευκρινίστηκε πως έχουν απολεσθεί και για το λόγο αυτό είχα δώσει εντολή να κληθεί η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα», πρόσθεσε ο υπουργός. Ερωτηθείς αν η αστυνομία έχει καταλήξει σε συμπεράσματα, ο Γ. Ιακώβου απάντησε πως «όχι, δεν είμαι ενήμερος για το αν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα η έρευνα της αστυνομίας». Σε ερώτηση για το αν έχει καθόλου υποψίες για τους υπαίτιους της κλοπής, ο υπουργός είπε πως δεν έχει οποιεσδήποτε υποψίες, αφού, όπως ανέφερε, είναι θέμα που αφορά το ερευνητικό έργο της αστυνομίας.

Τα αντικείμενα είχε δανείσει στο υπουργείο Εξωτερικών το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κύπρου, στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής για τη διακόσμηση υπουργικών γραφείων και την προβολή στους ξένους επισκέπτες της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ