Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Με λεφτά των εργατών η προεκλογική παροχή

Καταγγελία από την Ομοσπονδία Οικοδόμων

Απόλυτα συντονισμένη με τις προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης αποδεικνύεται η διορισμένη διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια υφαρπαγής των ψήφων των δικαιούχων εργαζόμενων του Οργανισμού και κάλυψης της πολιτικής που έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, η διοίκηση μόλις προχτές αποφάσισε, για προεκλογικούς λόγους και για να έχει κάτι να πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, να επιδοτήσει τα επιτόκια ανέργων που έχουν πάρει δάνεια από τον ΟΕΚ για όσο καιρό επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΟΕΚ αποφάσισε να ξεγελάσει με μια ακόμα «ασπιρίνη» τους δικαιούχους, τους άνεργους, κάθε εργαζόμενο που παλεύει να αποκτήσει ένα κεραμίδι για την οικογένειά του, σημειώνει η Ομοσπονδία και συμπληρώνει: Η κατοικία δεν μπορεί να αποτελεί προεκλογικό χαρτί της εκάστοτε κυβέρνησης, τη στιγμή μάλιστα που στον ΟΕΚ δε διαθέτει ούτε μία δραχμή. Δε δικαιούται καμία κυβέρνηση να κάνει πολιτική με τα λεφτά των εργαζομένων, να τους έχει ομήρους, να τους στέλνει στα νύχια των τραπεζιτών, των εμποροσπιτάδων και τις παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει "ασπιρίνες" για να τους κλέψει την ψήφο.

Είναι τουλάχιστον ανήθικο, απάτη και παραβίαση της συνείδησης των δικαιούχων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία και καλεί τους δικαιούχους και συνολικά τους εργαζόμενους να κλείσουν τ' αυτιά τους στα αποπροσανατολιστικά, προεκλογικά σενάρια της κυβέρνησης και να παλέψουν για να αλλάξει προσανατολισμό ο Οργανισμός, ώστε να αποκτήσουν ποιοτικές και φθηνές κατοικίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ