Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην ιστορία στην Ινδία -που έχει από καιρό εγκαταλείψει την πολιτική υποστήριξης της παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης- άρχισε χτες ο Αριέλ Σαρόν, διαπραγματευόμενος και νέα συμβόλαια πώλησης όπλων.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Φονική ενέδρα σε βάρος του 27χρονου Κοσσοβάρου Αλβανού Χαϊντάρ Αχμέτι που υπηρετούσε στα «Σώματα Προστασίας» έστησαν χτες ένοπλοι που διαφεύγουν τη σύλληψη. Το θύμα πυροβολήθηκε αρκετές φορές ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο χωριό Πονόσεβατς.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Προεκλογικό «αρραβώνα» φέρονταν να διαπραγματεύονται χτες τα στελέχη των αντιπολιτευόμενων σερβικών παρατάξεων Ομάδα-17, οικονομολόγων υπό τον Μίρολιουμπ Λάμπους, και Δημοκρατική Ενωση Σερβίας, του (πρώην προέδρου ΟΔ Γιουγκοσλαβίας) Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

ΜΟΣΧΑ.- Ο Τσετσένος πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικού νοσοκομείου, την 1η Αυγούστου, στο Μαζντόκ της Βορείου Οσετίας, στην οποία σκοτώθηκαν πάνω από 40 άνθρωποι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cavkazcenter.org.uk.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς και κατολισθήσεις σε δύο απομακρυσμένα χωριά του Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Ξεπέρασαν χτες τους 100 οι νεκροί στο Νεπάλ μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, καθώς ένα αγόρι σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας. Την ίδια ώρα οι εκατοντάδες συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης συνεχίζονται. Ο μονάρχης της χώρας, Γκιανέντρα, επισκέπτεται το Λονδίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ