Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επικίνδυνες για τα ασφαλιστικά δικαιώματα οι προωθούμενες ρυθμίσεις

Δήλωση του Χρήστου Κατσιώτη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

«H κυβέρνηση ανοίγει ξανά το θέμα του Ασφαλιστικού με το ψεύτικο επιχείρημα της ενίσχυσης της απασχόλησης. Προωθεί ρυθμίσεις ύποπτες και επικίνδυνες, που ανατρέπουν παραπέρα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

  • Παρά τις μεγάλες εισφορές των εργαζομένων, οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν παρείχαν αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, αλλά, αντίθετα, προχώρησαν σε περικοπές στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, στη μείωση των συντάξεων, στην αύξηση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη, στην αύξηση των βασικών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.
  • Η πρόθεση, όπως αποτυπώνεται από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για μείωση των εισφορών, είναι στην κατεύθυνση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν για μεταφορά του κόστους της ασφάλισης στους ίδιους τους εργαζόμενους με αντίστοιχη απαλλαγή των εργοδοτών. Είναι στην κατεύθυνση της κατάργησης του δημόσιου υποχρεωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
  • Η κατάργηση των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών για τα Βαρέα είναι στην κατεύθυνση υλοποίησης της πολιτικής τους για κατάργηση των ειδικοτήτων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, με αποτέλεσμα την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση της σύνταξης και άλλα.
  • Τα λεγόμενα κίνητρα για παραμονή στην εργασία μέχρι τα 67 χρόνια είναι στα πλαίσια της πολιτικής τους για παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.
  • Η δημιουργία άλλου φορέα για την είσπραξη των εισφορών είναι στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης διάφορων υπηρεσιών του οργανισμού και ενταγμένη στη γενικότερη φιλοσοφία και πολιτική της κυβέρνησης για το χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα χέρια τους. Να παλέψουμε για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών με ταυτόχρονη μείωση των εισφορών των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ