Στο φόντο των «τσιμπημένων» σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, τιμών στα κρέατα, που κατά παράδοση έχουν αυξημένη ζήτηση κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, ξεκινούν οι «παραδοσιακές» επαφές του υπουργείου Ανάπτυξης με τους κλάδους της διακίνησης κρέατος. Συγκεκριμένα, οι τιμές που επικρατούν αυτό το διάστημα στα κρεοπωλεία, είναι οι 2.500 δρχ. το κιλό για το αρνί και 2.600 για το κατσίκι, 200-300 δρχ. ακριβότερα από πέρσι. Σε ό,τι αφορά την ντόπια νωπή γαλοπούλα, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έδεσμα, που δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της στην αγορά, οι καταστηματάρχες κρεοπώλες εκτιμούν ότι η τιμή της φέτος θα κυμανθεί στις 1.800-2.000 δρχ. το κιλό, αυξημένη κατά 10% περίπου σε σχέση με τα περσινά Χριστούγεννα.
Στόχος του υπουργείου είναι, οι τιμές να συγκρατηθούν στα περσινά επίπεδα προκειμένου να μην αναζωπυρωθεί ο πληθωρισμός, ενώ στελέχη του υπουργείου φέρουν την πολιτική ηγεσία διατεθειμένη να «πάρει μέτρα» εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εκπροσώπους της αγοράς σ' αυτή την κατεύθυνση. «Μέτρα» που συνήθως ισοδυναμούν με την επιβολή πλαφόν στις τιμές.
Ανακοινώθηκε χτες από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου,το ωράριο με το οποίο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Συγκεκριμένα, έχει ως εξής: