Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταχρηστική η μονομερής αύξηση ασφαλίστρων για νοσήλια

Το δρόμο για την επιστροφή χρημάτων στους ασφαλισμένους πελάτες των ασφαλιστικών εταιριών που πλήρωσαν αυξήσεις στα ασφάλιστρα για νοσοκομειακή κάλυψη υποστηρίζει η Ενωση Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ) ότι ανοίγει απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση 7950/99 που ελήφθη μετά την εκδίκαση συλλογικής αγωγής της ΕΚΠΟΙΖΩ εναντίον συγκεκριμένης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας επιβεβαιώνεται η πρωτόδικη απόφαση με την οποία κρίνεται καταχρηστικός ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται στα συμβόλαια της εταιρίας που δίνει το δικαίωμα στην εταιρία να αυξάνει μονομερώς τα ασφάλιστρα για νοσοκομειακή κάλυψη. Τον ίδιο όρο, δε, χρησιμοποιούν και πολλές ακόμη εταιρίες.

Οπως τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ οι εταιρίες δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν μονομερώς αυξήσεις και για να επιτραπούν αυτές πρέπει να αναφέρονται συγκεκριμένα και εύλογα κριτήρια για να είναι προβλέψιμη και η αύξηση. Η Ενωση Καταναλωτών υποστηρίζει ότι με την απόφαση του Εφετείου, που κρίνει καταχρηστικές τις αυξήσεις που επέβαλε η εταιρία, ανοίγει ο δρόμος ώστε να επιστραφούν στους ασφαλισμένους τα ποσά που αντιστοιχούν στις αυξήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ