Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διεργασίες για τα πανωτόκια

Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για το καθεστώς ανατοκισμού (πανωτόκια) των ληξιπρόθεσμων τραπεζικών δανείων. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη χτεσινή σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) Θ. Καρατζάς και υπηρεσιακoί παράγοντες του υπουργείου.

Πριν μερικές βδομάδες ο Γ. Παπαντωνίου είχε ομολογήσει ότι η προηγούμενη ρύθμιση για τα πανωτόκια (ανά εξάμηνο ανατοκισμός στα ληξιπρόθεσμα δάνεια) ήταν «δώρον - άδωρον» για τους δανειολήπτες παλαιών δανείων, οι οποίοι εξακολουθούν να επιβαρύνονται υπέρμετρα από τα πανωτόκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες ρυθμίσεις - όταν οριστικοποιηθούν θα προωθηθούν με σχετική νομοθετική ρύθμιση - προβλέπουν μεταξύ άλλων την επιβολή πλαφόν στους τόκους υπερημερίας στα δάνεια που καθίστανται ληξιπρόθεσμα, καθώς επίσης τη δυνατότητα διαγραφής μέρους των τόκων που έχουν καταλογιστεί στα παλαιά ληξιπρόθεσμα δάνεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ