Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Παροχές χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα

«Φουλ» εντυπωσιοθηρικές παροχές έχει ο μπαξές της κυβερνητικής κοροϊδίας που άρχισε να διαλαλεί από την προπερασμένη βδομάδα ο πρωθυπουργός και ξανάριξε στα αυτιά των αγροτών την περασμένη Τετάρτη με τη λεγόμενη «Χάρτα σύγκλισης».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν και το «χαρτί» της «Χάρτας σύγκλισης» για να εμφανίσουν δολίως ότι στόχος είναι η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και η στήριξη των αγροτών. Να ξαναπούν ότι εξασφαλίστηκαν οι επιδοτήσεις έως το 2013. Ομως, σκοπίμως δε διευκρινίζεται από την κυβέρνηση πόσο μειωμένες θα είναι αυτές οι επιδοτήσεις, πόσοι αγρότες θα βγουν εκτός γεωργίας με τα όσα αρνητικά ψηφίστηκαν στην ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και πόσο θα αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά ότι διασφαλίστηκαν τα μεσογειακά προϊόντα (βαμβάκι, καπνός και λάδι). Ομως, ήδη τα προμηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι απογοητευτικά και για το βαμβάκι, αφού, για παράδειγμα, η ΕΕ σκοπεύει να κατεβάσει το πλαφόν χρηματοδότησης από τα 770 εκατ. ευρώ στα 680 εκατ. ευρώ.

Από κοντά επαναλήφθηκαν οι γνωστές πλέον παροχές - προεκλογικός εμπαιγμός, για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο από 245 ευρώ τον τόνο στα 21 ευρώ/τόνο, (οι εφοπλιστές αγοράζουν φτηνότερα το πετρέλαιο), για μείωση του ΦΠΑ από 18% στο 8% στα γεωργικά μηχανήματα (πρόταση που θα τεθεί στην ΕΕ), για κατάργηση του φόρου μεταβίβασης γης σε αγρότες και για ψευτοαύξηση της εξισωτικής αποζημίωσης (επιδότησης) στους αγροτοκτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών κατά 10%. Ακόμα προστέθηκαν και τα αναπτυξιακά κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου, που αφορούν παρεμπιπτόντως και στους συνεταιρισμούς, δηλαδή βασικά στους συνεταιρισμούς που θα γίνουν πλέον ανώνυμες εταιρίες, μεγαλοαγροτών, εμπόρων και βιομηχάνων.

Τέλος το «μενού» παροχολογίας είχε και συμπλήρωμα στη «μισή μερίδα» της σύνταξης του ΟΓΑ. Από 170 ευρώ το μήνα θα γίνει 200 ευρώ το 2004 και 300 ευρώ το μήνα το 2008. Δηλαδή, μετά το ένα ευρώ τη μέρα αύξηση το 2004 στη σύνταξη ελεημοσύνης του ΟΓΑ, ο πρωθυπουργός εγγυάται πως για όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2008 οι συνταξιούχοι αγρότες θα λάβουν μια μέση αύξηση γύρω στα 80 λεπτά τη μέρα!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ