Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
OΧΙ Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς

Πρώτη φοιτητική κινητοποίηση χτες

«Εως το Βερολίνο να ακουστεί καλά, μόρφωση ειδίκευση για όλους μας δουλιά», «Οχι Παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν χτες το μεσημέρι, στην πρώτη φοιτητική κινητοποίηση για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Παιδείας, κόντρα στην εμπορευματοποίηση και διαρκή υποβάθμιση των σπουδών τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συλλόγων Νομικής, Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ).

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τη χτεσινή έναρξη της Συνόδου των υπουργών Παιδείας στο Βερολίνο, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα και αποτελεί τη συνέχεια των συναντήσεών τους σε Μπολόνια και Πράγα. Στόχος και αυτής της ευρω - σύναξης είναι η υποβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη μετατροπή της σε ταχύρυθμη, χαμηλού επιπέδου κατάρτιση, προκειμένου να παράγει αναλώσιμο, φτηνό, ευέλικτο και πειθήνιο εργατικό δυναμικό. Παράλληλα, οι φοιτητές απαίτησαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ - που σαν σκοπό έχει τον έλεγχο προσαρμογής των ιδρυμάτων στις ανάγκες της αγοράς.

Η πορεία των φοιτητών και σπουδαστών κατέληξε στο υπουργείο Παιδείας όπου εκεί, για άλλη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της ηγεσίας του υπουργείου. Εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων έδωσαν ψήφισμα σε γραμματέα του υπουργείου, αφού όλοι οι αρμόδιοι... έλειπαν. Οι φοιτητές δήλωσαν ότι «αυτή ήταν μόνο η αρχή» και έκαναν ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα για Ενιαία Ανώτατη Δημόσια Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ