Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αρχισε η γιορτή της νιότης

Ανοιξε και φέτος τις πύλες του για 29η συνεχόμενη χρονιά και για ακόμα μια φορά πρόλαβε να «πλημμυρίσει» την πρωτεύουσα με πλήθος από μηνύματα... Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί ένα πολιτικό, πολιτισμικό και κοινωνικό γεγονός, που σ' όποιον το έχει επισκεφτεί έστω και για μια φορά, είναι σίγουρο ότι έχει αφήσει το δικό του ιδιαίτερο στίγμα.

Πρώτη μέρα χτες στην «κόκκινη πολιτεία», εκεί στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια και αν στεκόσουν για δέκα μόνο λεπτά στην πύλη της εισόδου, θα ήταν αρκετά για να γεμίσεις εικόνες και παραστάσεις, να «γευτείς» το άνοιγμα της γιορτής. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, γενιές ολόκληρες, περνούσαν την πύλη και στα πρόσωπά τους ήταν «ζωγραφισμένη» η προσμονή γι' αυτό που θα αντικρίσουν... Γιατί μπορεί 29 χρόνια να είναι πολλά, αλλά μέσα στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι σίγουρο ότι «γεννιούνται» νέα πράγματα, νέες ιδέες, οι οποίες έρχονται να καλύψουν τις αναζητήσεις μας. Στην καπιταλιστική κοινωνία του... πληρώνω, του... βολεύομαι, του... ακολουθώ, του... υποτάσσομαι, οι χιλιάδες των κομμουνιστών και όλων όσοι αντιδρούν, αποδεικνύουν ότι η έκφραση του λόγου και του έργου μπορεί να ακολουθήσει άλλα μονοπάτια, έξω από τηλεοπτικά κουτιά και τα στερεότυπα και να γίνει ανθρώπινη...

Τα συνθήματα που είναι γραμμένα από τα χέρια των παιδιών της ΚΝΕ, πάνω σε μεγάλα ταμπλό, σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ, σε καλούν ακριβώς να ακολουθήσεις αυτόν το δρόμο. Το δρόμο του αγώνα, της καθημερινής πάλης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που σε θέλει υπάκουο όργανο στα χέρια τους. Οι νέοι κομμουνιστές, που με τόσο κόπο έστησαν αυτή τη διαφορετική πολιτεία, εκεί στους πρόποδες του Υμηττού, δε θέλουν οι χιλιάδες των επισκεπτών απλώς να περάσουν μια βόλτα από εκεί, επιζητούν και αναζητούν αυριανούς συντρόφους στους μεγάλους αγώνες ενάντια στον πόλεμο, την ανεργία, τη φτώχεια, την υποβάθμιση της Παιδείας, γενικότερα της ζωής μας... Αναζητούν συμμάχους για την οικοδόμηση ενός λαϊκού μετώπου που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος για την πολιτική αυτή που με εκατοντάδες τρόπους... δολοφονεί την καθημερινότητά μας.


Δε θα χρειαστείς πολύ για να καταλάβεις τα μηνύματα που στέλνουμε όλοι εμείς από την «κόκκινη» πολιτεία. Σε κάθε γωνιά μέσα στο Φεστιβάλ θα δεις και πολύ περισσότερο θα βιώσεις όλα αυτά που σίγουρα μέσα στο μυαλό σου έχεις «δουλέψει» όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα δεις ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική μορφή διασκέδασης, ουσιαστικός διάλογος, πηγαίο κέφι και διασκέδαση. Θα δεις και θα καταλάβεις ότι σ' αυτό τον τόπο, όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες αμφισβητούν και αγωνίζονται και με θάρρος δηλώνουν ότι θέλουν μια διαφορετική κοινωνία.

Μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις. Εναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Χωρίς κέντρα αποφάσεων που καθορίζουν τις τύχες μας. Στο δικό μας φεστιβάλ, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή», προβάλλουμε το στόχο μας. Παλεύουμε για το Σοσιαλισμό και σ' αυτή τη μάχη σε θέλουμε δίπλα μας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!(2021-06-16 00:00:00.0)
Ολοι το Σάββατο στο πάρκο Τρίτση!(2018-09-22 00:00:00.0)
Σήμερα η δυναμική εκκίνηση(2002-09-18 00:00:00.0)
Μη λείψει κανείς(1998-09-17 00:00:00.0)
Μήνυμα αντεπίθεσης από τη Θεσσαλονίκη(1998-09-12 00:00:00.0)
Με κέφι και μεράκι στήνουν τη νεανική πολιτεία(1997-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ